GeriSeyahat Eğlenceli kirlilik
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Eğlenceli kirlilik

Eğlenceli kirlilik

İngiltere’de müzik severler Glastonbury müzik festivalinde bir kez daha çamura bulanarak eğlendi. “Çamur sörfü” sporunu dünyaya tanıtan ve müzikseverlerin kimi zaman çadırları ile birlikte çamur gölcüklerine daldığı festivalin ardından bakalım dünyadaki diğer kirli festivaller hangileri.

Boryeong Çamur Festivali

Glastonbury çamur sporları ile ünlense de aslında en büyük gerçek “çamur festivali” Güney Kore’de yapılıyor. Her yıl çamur severler Daecheon Plajı’na giderek çamurda güreşiyor, kayıyor ve neredeyse birbirleriyle savaşıyor. Her yıl yaklaşık 2 milyon 6 bin kişinin katıldığı festivalde çamur güreşi, çamur maratonu ve çamur futbolu gibi spor müsabakaları da düzenleniyor.

Ivrea Portakal Festivali

Her yıl Şubat ayında binlerce kişi İtalya’daki Ivrea köyünde bir araya gelerek portakal savaşına katılıyor. Festivalde 1266 yılında yerel bir tirana karşı gerçekleştirilen ayaklanma anılıyor. Portakallar oldukça sert olduğu için birçok festivalci savaşa başlamadan önce koruyucu kıyafetler giyiyor.

Holi Renkler Festivali

Hindistan’da her yıl ilkbaharın başladığı günlerde Holi Renkler Festivali düzenleniyor. Bir Hindu geleneği olan festivalde binlerce kişi birbirlerine renkli tozlar atıyor. Festivalin sonunda hem katılımcılar hem de meydanlar gökkuşağı renklerine boyanıyor. Renk festivali artık Hindular tarafından dünyanın başka yerlerinde de kutlanıyor. Geçen yıl binlerce kişi New York’da baharın gelişini birbirlerine renkli boyalar atarak kutladı.

Tay Su Savaşı

Tayland’da her yıl Songkran yani Tay yeni yılı kutlamaları kapsamında büyük bir su savaşı düzenleniyor. Taylandlılar ve geleneğe dahil olmak isteyen turistler birbirlerini olabildiğince çok ıslatmaya çalışırken, ülkenin filleri de kutlamalara hortumlarıyla kalabalıkları ıslatarak katılıyor.

Els Efrinats Festivali

İspanya’nın Ibi kentinde yaşayanlar son 200 yıldır her sene birbirlerine su, un ve yumurta attıkları Els Efrinats Festivali'ne katılıyor. Festival 28 Aralık’ta kutlanan masumlar gününde gerçekleştiriliyor. Bugünde yerli halk sahte asker üniformaları giyerek “şakacıktan” darbe yapıyor.

Haro Şarap Festivali

İspanya’da her yıl gerçekleştirilen Haro Şarap Festivali’nde katılımcılar “şarap savaşı” yapıyor. Beyaz giyinen festivalciler savaşın sonunda tamamen kırmızı şarapla kaplanmış olarak eve dönüyor. Geleneğin 13’üncü yüzyılda yaşanan bir arsa kavgası sonucunda tarafların birbirlerine şarap atmasıyla başladığına inanılıyor.

Dünya Yastık Savaşı Günü

Her yıl 6 Nisan günü tüm dünyada Yastık Savaşı Günü olarak kutlanıyor. Bunun neresi kirli diyebilirsiniz. Ancak Londra gibi her gün yağmurlu ve çamurlu şehirlerde yapılan yastık savaşları ardından şehirler kuş tüyüyle kaplı kalabalıklarla doluyor.

Dünya Vücut Boyama Festivali

Her yıl Avusturya’nın Pörtschach kentinde gerçekleştirilen vücut boyama festivali, vücut boyamanın sadece basit bir eğlence değil bir sanat olduğunu göstermeye çalışıyor. Festivale bir çok profesyonel makyaj uzmanı katılıyor ve akıl almaz eserlerini modeller üzerinde sergiliyor. Ancak birçok amatör meraklı da kendilerini boyayıp eğlenceye katılmaktan eksik kalmıyor.

 

 


 

False