Yüzdeki morluklar nasıl ve kaç günde geçer? Yüzdeki morluklar ne zaman geçer ve nasıl kapatılır?

Güncelleme Tarihi:

Yüzdeki morluklar nasıl ve kaç günde geçer Yüzdeki morluklar ne zaman geçer ve nasıl kapatılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 17:52

Yüzde çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan morluklar belli bir süre içerisinde kendiliğinden geçebilir. Yüzdeki morlukların geçmesi yaklaşık 15 dakika buz koymak da yararlı olur. Yüzdeki morluklar doğru yöntemlerle geçer. Yüzdeki morluklar nasıl ve kaç günde geçer? Yüzdeki morluklar ne zaman geçer ve nasıl kapatılır. Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Yüzdeki morlukların azalması için ılık kompres uygulaması yapılabilir. Dokuların kan dolaşımı arttırılarak iyileşme süreci de hızlanır. Yüzde meydana gelen morlukların giderilmesi için doğru yöntemler de kullanılır.

YÜZDEKİ MORLUKLAR NASIL GEÇER?

Yüz bölgesindeki morlukların geçmesi için saat başı 15 dakika boyunca buz konulmalıdır. Yüzdeki morluklara buz koymak iltihap oluşumunu engeller. Ortaya çıkacak şişmenin de önlenmesi için buz konulması yüzdeki morlukların kolay bir şekilde geçmesini sağlar. Morluk oluştuğunda ağır egzersizler yapmaktan uzak durulmalıdır. Yüzdeki morlukların geçmesi için en doğru çözüm soğuk kompres uygulanmasıdır. Morluğun ortaya çıkmasının ardından 3 gün boyunca soğuk buz konulması morluğun kısa zamanda geçmesini sağlar. Yüzdeki morlukların geçmesi için eczanelerden uygun kremler alınarak morluğun üzerine uygulanabilir.

YÜZDEKİ MORLUKLAR KAÇ GÜNDE GEÇER?

Yüzdeki morluk oluşumunun nedenine ve türüne bağlı olarak yüzdeki morlukların iyileşme süresi değişebilir. Doğru uygulamalar yapılarak yüzdeki morlukların 2 ya da 3 gün sonra geçmesi beklenir. Ağır ve ağrılı morluklar yaklaşık bir hafta içerisinde tamamen geçer.

YÜZDEKİ MORLUKLAR NE ZAMAN GEÇER?

Genellikle darbe alındığında ya da farklı nedenlere bağlı olarak yüzde morluklar oluşabilir. Yüzdeki morlukların geçmesi için doğru bakım ve iyileştirme metotları kullanılır. Saat başı yüz bölgesine 15 dakika kadar soğuk buz kompresi uygulandığında yüzdeki morluklar da geçecektir. Yüzdeki morluklar en kısa 3 gün içerisinde en fazla 10 gün içerisinde geçecektir.

YÜZDEKİ MORLUKLAR NASIL KAPATILIR?

Yüzdeki morlukları kapatmak için fondoten ya da kapatıcı gibi makyaj malzemeleri kullanılabilir Cilt tonuna uygun ve cilt tonundan biraz koyu fondotenler morluğun üzerine dikkatli bir şekilde uygulanır. Fondoten uygulanan morluk kolay bir şekilde kapatılır. Allık ile morlukların üzeri dikkatli bir şekilde kapatılır.

MORLUKLAR NASIL OLUŞUR?

Morlukların birbirinden farklı oluşma nedenleri bulunmaktadır. Genellikle çarpma veya düşme nedeniyle morluklar oluşabilir. Derinin alt kısmında yer alan küçük kan damarları yırtılır ya da hasar görür. Damarlardaki kan derinin altındaki dokulara sızdığında derinin yüzeyinde mavi ve koyu renk ortaya çıkar. Morluklar genellikle halk arasında çürük olarak bilinir. Derinin altındaki kan sızmasıyla oluşan renk açıkken gittikçe koyulaşır. Basit yüzeysel yaralanmalar ya da alınan darbeler nedeni ile morluklar oluşur.

MORLUKLARIN GEÇMESİ İÇİN NELER YAPILMALIDIR?

Yüz kısmındaki morlukların geçmesi için sirke ılık su ile karıştırılıp moraran bölgelere sürülür. Sirke, moraran bölgenin daha çabuk iyileşmesini sağlar. Ayrıca taze maydanoz ezilip macun haline getirildikten sonra moraran bölgede bekletilir. Morluklar da hızlı bir şekilde iyileşir. Yeni kesilen soğanın bir dilimi morarmış bölgeye uygulanır. Morluk ise kısa bir süre içerisinde ortadan kalkacaktır. Yüz kısmında morluk oluşan bölgeye ince bir tabaka tuz sürülür. Tuz içeriğindeki mineraller sayesinde ağrıları hafifletir. İltihap önleyici olan zencefil sıcak suda bekletildikten sonra morluk giderilir. Zencefil ezilerek morluk olan bölgeye doğru bir şekilde sürülür.

Yüzdeki morlukların geçmesi için ilk anda doğru müdahaleler yapılmalıdır. İlk andan itibaren morlukları önlemek gerekir. Sirke, tuz, soğan gibi doğal yöntemler ile morlukların da geçmesi sağlanıyor. Özellikle morlukların kısa sürede giderilmesi için soğuk buz kompresi uygulanır. Soğuk buz kompresi sayesinde morlukların da geçmesi sağlar.

 

BAKMADAN GEÇME!