Yeni öğrenciler TEKNOFEST’in yıldızlarıyla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yeni öğrenciler TEKNOFEST’in yıldızlarıyla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2022 10:25

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ)’de 2022-2023 Akademik Yılı Açılışı için dün Davutpaşa Kampüsü’nde yapılan törende yeni öğrenciler, 30 Ağustos-4 Eylül arasında düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz’den 36 alanda 16 ödülle dönen öğrencilerle buluştu. Oryantasyon sürecinde olan yenilere, üniversitenin öğrenci kulüpleri, inovasyon çalışmaları ve teknolojik imkanları tanıtıldı.

Haberin Devamı

SADECE DERSE GİREREK ÜNİVERSİTELİ OLUNMAZ
Törene katılan Yıldız Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz öğrencilerin oluşturduğu stantları tek tek gezip TEKNOFEST’te başarılı olanları kutlarken yeni öğrencilere de ‘hoşgeldiniz’ dedi.

Yeni öğrenciler TEKNOFEST’in yıldızlarıyla buluştu
Prof. Dr. Tamer Yılmaz Drone X takımı standını inceledi.

Yaptığı konuşmada üniversiteli olmanın sadece derse girip çıkıp, not tutmaktan ibaret olmadığını söyleyen rektör Yılmaz, “Yalnızca derse girerek üniversiteli olunmaz. Dersler bunun küçük bir kısmı. Asıl üniversite bu kulüpler ve TEKNOFEST takımlarıyla birlikte üretim ekosistemine katılmaktır. Sizi öne çıkaracak olan çalışmalarda bulunmanız, tecrübeyi yaşamanız, öğrendiklerinizi uygulamanız. Başarısız olmaktan korkmadan başarıya doğru koşmanız sizi değerli kılan unsurdur” dedi.

Haberin Devamı

TEKNOFEST’İN YILDIZLARINDAN BAŞARI SIRRI
YTÜ’nün tecrübeli öğrencileri TEKNOFEST’te elde ettikleri başarıları ve bunun sırrını yenilerle paylaşırken kulüp çalışmalarının faydalarını da şöyle anlattı:

Yeni öğrenciler TEKNOFEST’in yıldızlarıyla buluştu

Furkan Yalçın (Elektronik Haberleşme Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi): “Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü (AESK) olarak bu yıl TEKNOFEST’te Sürü Robotlar yarışmasında birinci olduk. Birden fazla insansız hava aracının verilen görev kapsamında otonom olarak senkronize hareketini sağlayan çalışmamızda en yüksek puanı topladık. Sürü robotlar askeri alanlarda kullanılabilmesinin yanı sıra yangın söndürme veya afetlere müdahale gibi görevlerde de kullanılabiliyor. Bu çalışmalarımızı yeni gelen arkadaşlarımızla paylaştık, onları davet ettik. Çünkü bu kulüplerde işin mutfağında çalışmış oluyorsunuz. Yerli üretime katkıda bulunacakları bilgileri burada pekiştirmeleri için yardımcı olmaya hazırız.”

Muhammet Esat Işık (Elektrik Mühendisliği 2’inci sınıf öğrencisi): “AESK’in elektrikli otonom araçlar alanındaki çalışmalarında görev alıyorum. Efficiency Challenge Elektromobil Kategorisi Yerli Ürün Birinciliği ve Efficiency Challenge Hidromobil Kategorisi Yerli Ürün Birinciliği aldık. Bu başarının yeni gelen arkadaşlarımıza örnek olması için kıymetli olduğunu düşündüğümüz paylaşımlar yapıyoruz”

Haberin Devamı

Davut Süleymanov (Elektronik Haberleşme 4’üncü sınıf): “Bu yıl kurulan Drone X takımının takım kaptanıyım. Zorlu savaş ortamlarında kara kuvvetlerine otonom destek verebilecek bir SİHA tasarladık ve bu araçla bronz madalya kazandık. Ürettiğimiz SİHA üzerinde beş adet bomba taşıma kapasitesine sahip. Aynı zamanda yardıma ihtiyacı olan birliklere sıhhi malzeme desteği sağlayabiliyor. Diğer SİHA’ların uçması için özel izin gerekirken bu SİHA izne gerek duymadan askerler tarafından hızlıca kurulup kullanılabilir. Bu önemli çalışmalarda yer almak için bu kulüplerde sorumluluk almayı istemek yeterli. Yeni arkadaşlarımıza neler yapabileceklerini göstermek adına önemli bir etkinlik”

Yeni öğrenciler TEKNOFEST’in yıldızlarıyla buluştu
YENİLER SORDU ESKİLER ANLATTI
Üniversiteye yeni adım atan öğrenciler gezdikleri stantlarda, TEKNOFEST’te başarı gösteren takımların üyeleriyle uzun uzun konuşma fırsatı buldu. Uyum sürecindeki öğrenciler etkinlikle ilgili gözlemlerini ve öğrendiklerini şöyle anlattı;
Defne Yıldız (Bilgisayar Mühendisliği 1’inci sınıf): Fark ettiğim kadarıyla sosyal hayatımdan çok eksik kalmadan kulüplerde yer alarak kendimi geliştirebilirim. Farklı bölümlerden de arkadaşlar edinmek öğrenme sürecimi hızlandıracaktır. Mesela drone üretimi sırasında öğreneceklerimi bölümümde nasıl kullanabileceğimi bugün somut şekilde gördüm.

Haberin Devamı

Mihriban Gökçe (Bilgisayar Mühendisliği 1’inci sınıf): Oryantasyon kapsamında gezdiğim stantlarda fark ettim ki daha önce deneyemediğim hatta denemeyi hayal edemediğim şeyler için burada fırsat bulabilirim. Kendimi burada daha iyi tanıyabileceğimi düşünüyorum

İclal Metin (Mimarlık Bölümü Hazırlık öğrencisi): Öğrenci toplulukları genellikle çok açıklayıcı konuştular bizimle. Astronomi ve havacılık alanındaki topluluklara katılacağım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!