Üniversiteliler için deprem konulu kısa film yarışması

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler için deprem konulu kısa film yarışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 16:47

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik düzenlenen Uluslararası Kısa Film Yarışması için başvurular başladı.

Haberin Devamı

DASK'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Balkanlar ve İtalya dahil 21 ülkeden üniversite öğrencileri yarışmaya başvurabilecek. Bu yıl beşincisi düzenlenen organizasyonda, üniversiteliler "Depremde evin hasar görürse nereye gidersin?" sorusunun yanıtını filme alacak. Başvurular ise 20 Haziran'a kadar "www.daskfilm.com" adresinden yapılabilecek.

DASK Koordinatörü İsmet Güngör, deprem riskine değinerek şu bilgileri verdi:

“Deprem sadece Türkiye'de değil yakın coğrafyada da en çok hasar meydana getiren doğal afetlerden biri. Bu nedenle yarışmamıza bu yıl uluslararası kimlik kazandırdık ve deprem riski altındaki yakın ülkeleri de dahil ettik. DASK'ın sahip olduğu uluslararası bilinirlik sayesinde yarışmamıza yurtdışından da ilgi gösterileceğine inanıyoruz.

Haberin Devamı

Kısa film yarışmasının bu seneki temasını belirlerken iletişim çalışmalarında "zorunlu misafirlik" konseptinden faydalandık. Bununla konut sahiplerinde deprem risk algısını yükseltmeyi ve onlara depremden sonrasını düşündürmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede çok geç olmadan gerekli önlemleri almalarını hedefliyoruz.

Kısa film yarışmamızda katılımcılara depremden sonra nereye gideceklerini sorarak, zorunlu misafir olma riskini filmlerine taşımalarını bekliyoruz."

Jüride kimler yer alıyor?

DASK Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın kesinleşen jüri üyeleri arasında oyuncu Mete Horozoğlu, yönetmen Ozan Açıktan ve sinema yazarları Mehmet Açar ile Şenay Aydemir yer alıyor. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Atıf Bir ve Yeditepe Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayla Kanbur ve DASK Genel Sekreteri Serpil Öztürk de jüride yer alan diğer isimler arasında bulunuyor.

Katılımcılar, depremden sonra evleri hasar gören ve oturulamaz hale gelen konut sahiplerinin yaşayacağı sorunları en fazla 3 dakikalık filmleriyle anlatarak uluslararası düzeyde yarışacak. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

Jüri değerlendirmesinin yanı sıra DASK'ın facebook sayfasından (www.facebook.com/dask) İzleyici Özel Ödülü için de oylama düzenlenecek. Bu ödülü almaya hak kazanan 2 katılımcıya da çeşitli armağanlar hediye edilecek. Detaylı bilgiye ise "www.daskfilm.com" adresinden ulaşılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!