Unicornlar gerçek mi? Unicornlar hakkında efsaneler ve bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Unicornlar gerçek mi Unicornlar hakkında efsaneler ve bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 19:38

Tek boynuzlu atlatın gerçek olup olmadığı sıkça araştırma konusu oluyor. Efsanelere ve masallara konu olan tek boynuzlu at olarak da bilinen unicornların sadece hayal gücüne ait olmadığı düşünülüyor. Bilim insanlarının yaptığı yeni araştırmaları sonucunda unicornların gerçek olma ihtimali olduğu ortaya konuluyor. Unicornlar gerçek mi tüm detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Mitolojide ya da peri masallarında sıkça karşılaştığımız tek boynuzlu atlar (unicorn), günümüzde sadece hayal gücünün bir ürünü olmadığı düşünülüyor.

Unicornlar Gerçek mi?

Efsanelere ve masallara sıkça unicornlara yer verilir. Bu renkli ve dikkat çekici tek boynuzlu atların gerçek olup olmadığı ise genellikle sıkça araştırılıyor. Aslında gerçek hayatta varlıklarına dair ipuçlarına ulaşılmış olan tek boynuzlu bir canlı türüne at demek çok doğru olmaz. Ama genel olarak, binlerce yıl öncesinde yaşayan bu canlının unicornları andırdığı biliniyor.

Slovenya’da çekilen bir karaca resmi, genellikle akıllara ‘unicorn’ yani tek boynuzlu at efsanesinin gerçek olabileceğini getiriyor. Ama tek boynuzlu geyik kafa tasının arkasında yatan hikaye ise bambaşkadır.

Haberin Devamı

National Geographic’den Ağustos ayında Eva Klevska, Slovenya’nın Celje şehrinde vurulmuş olan bir karacanın fotoğrafını çekti. Bunun sonucunda karacanın kafatasında nadir olarak görülen bir şekil bozukluğu olduğu gözlemlendi. Aslında normalde 2 adet boynuzu olması gereken bu hayvanda tek, upuzun bir boynuz yer alıyor.

Unicornlar Hakkında Efsaneler ve Bilgiler

Tek boynuzlu atlar aslında gerçek olmayabilir ama yine de okuduğumuz masallar ve izlediğimiz filmleri düşünürsek çok kalıcı bir etkiye sahip oldukları da dikkat çekiyor. İçimizden zaman zaman sevdiğimiz efsanevi kahramanları keşke gerçek olsa diye geçirdiğimiz oluyor. Efsaneye göre bu güzel ve sihirli boynuzlu atlar Hint nehrinde bulunan su seviyesinin artmasına neden olarak ve ülkeye bereket getirmiştir. Unicornlar hakkında bilinen ilginç gerçekler ise şunlardır;

İnsanlar yüzyıllardır tek boynuzlu atların var olduğunu hayal ediyor. Günümüzdeki Fransa’nın Lascaux Mağaralarında yer alan bir tek boynuzlu atın bilinen ilk tasviri ise, MÖ 15.000 yıllarına denk geliyor. İnsanlar, Lascaux adı verilen tek boynuzlu atın dikkat çekici bir şekilde birbirine yaklaştırılmış olan iki boynuzu olduğunu anlayana kadar geçen süre içinde bunun gerçek olduğuna inandılar.

Batı edebiyatında tek boynuzlu atların bilinen en eski kaydı ise, Yunan tarihçi Ctesias’a aittir. Yunan tarihçinin notları ise, atın mor başı, mavi gözleri, beyaz bir gövdesi ve çok renkli bir boynuzu olduğunu öne sürüyor.

Haberin Devamı

Tek boynuzlu atlar, pek çok hikayeye, masala ve efsaneye konu olmuştur.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!