Tersine Akan Nehir Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır? Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Tersine Akan Nehir Kimin Eseri Ve Kim Tarafından Yazılmıştır Özeti, Türü, Konusu Ve Özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 16:57

Tersine Akan Nehir, sıklıkla okunan bir romandır. Özellikle kitapta kullanılan dil oldukça sade ve okuyucuyu sürükleyen macera türü olarak tanımlanmaktadır. Bu bakımdan Tersine Akan Nehir romanını okuyabilir ve buna göre sizde bu maceranın bir parçası olabilirsiniz. Tersine Akan Nehir kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır? Tersine Akan Nehir özeti, türü, konusu ve özelliklerini derledik.

Haberin Devamı

 Tersine Akan Nehir, masal türünde bir macera kitabı olarak çocukların sevdiği kitaplar arasında yer almaktadır. Dostluk ve dayanışmayı ana teması olarak odak noktası haline getirmiştir.

  Tersine Akan Nehir Kimin Eseri ve Kim Tarafından Yazılmıştır? 

 Tersine akan nehir isimli kitap 2007 yılında Jean-Claude Mourlevat tarafından kaleme alınmış ve çocukların gelişimi için yazılan bir kitaptır. Jean-Claude Mourlevat 1952 yılında doğmuştur. Bir roman yazarıdır ve özellikle Yetişme çağındaki tüm çocukların gelişimi için kitaplar yazmış ve çevirmenlik yapmıştır. 

 Tersine Akan Nehir Özeti 

 Tersine akan nehir isimli kitap özetine bakılacak olursa Küçük bir köy içerisinde yaşayan ve herkesin tanıdığı Tomek isimli bir kız çocuğu, meraklı ve yeni maceralar peşinde olmak istiyor, heyecanlı, Aslında yaşadığı hayat onu mutlu ediyor gibi görünse de içindeki heyecan ve keşfetme ruhu onu farklı maceralara sürüklemektedir. 

Haberin Devamı

 Tersine Akan Nehir Türü 

 Küçük bir kız çocuğunun yaşadığı dünyasından farklı dünyaları keşfetmek, yeni şeyler öğrenmek, heyecan yaşamak istemesine üzerine kurulu ve yazılmış masal olarak tanımlanmaktadır. Kitap türü ortalama 5 ve 6. sınıflara özgü çocukların hayatı tanımalarına yönelik doğru yönlendirmeler sağlayan bir masal türü olarak çocukların tercih ettiği kitaplar arasında yer almaktadır. Yazar, bu kitapta ilk keşif heyecanın çocukları üzerindeki olumlu etkisini anlatmaktadır. 

 Tersine Akan Nehir Konusu ve Özellikleri 

 Tersine Akan Nehir isimli kitabın konusu çocukların hayatı keşfetmek adına meraklı gözler ve düşüncelere sahip olması ve bu olumlu hareketler ile yeni bakış açılarına sahip olması amaçlanmaktadır. Bu bağlamda Doğa ve hayvan sevgisi, fantastik macera, insan sevgisi, doğa ile mücadele gibi birçok ana tema barındıran bir kitaptır.

  Tersine Akan Nehir isimli kitabın özelliklerinin başında, roman kahramanı olan küçük kız Tomek, hayatını devam ettirdiği küçük kasabasının dışında da nasıl bir dünya olduğunu merak etmektedir. Doğayı, hayvanları tanımak ve onlarla vakit geçirerek tanımaya çalışmaktadır.

Haberin Devamı

  Doğanın insanlara nasıl yardımcı olduğunu dayanışma ve yardımlaşma olgularını keşfetmeye başlamaktadır. Sevginin ne kadar güçlü bir duygu olduğunu ve hiç bir kötülüğün sevgiye karşı dayanamayacağını öğrenmeye başlayacaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!