STEM Kampı’nın üçüncüsü Şanlıurfa’da

Güncelleme Tarihi:

STEM Kampı’nın üçüncüsü Şanlıurfa’da
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 15:05

NOBEL Kimya Ödülü sahibi Türk Bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın, ’Kız Çocuklarının Eğitimi için STEM (bilim teknoloji) Kampları’ projesi, Şanlıurfa’da başladı.

Haberin Devamı

Anadolu Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen ’Kız Çocuklarının Eğitimi için STEM’in Önemi ve Sürdürülebilir Kalkınmaya Etkileri’ konulu proje çalışmasına 100 Türk, 100 Suriyeli 200 öğrenci katıldı. Öğrenciler kendileri için ayrılan alanlarda çalışma ve tasarımlarını hazırlarken heyecanlı oldukları gözlendi. TÜBİTAK yetkilileri de öğrencilerin yaptıkları çalışmaları yakından izledi. Harriet Fulbright Institute CEO’su ve ’Girls in STEM’ projesinin geliştiricisi Gökhan Coşkun, Şanlıurfa’da gerçekleşen çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

"6’ncı sınıfa giden kız öğrencilerinde bir farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir proje hazırladık. 2015 Nobel Kimya ödülünün sahibi Aziz Sancar, her fırsatta kızları okula göndermenin önemini vurguluyor. STEM eğitimi; çevreye ve sürdürülebilir kalkınmaya hizmet eden bilim ve teknolojileri geliştirmenin temelini oluşturuyor. Öğrencilerin STEM eğitimine olan ilgilerini artırmak onların bu konularda özgüven kazanmalarını ve iş olanaklarını çoğaltmalarını sağlayacaktır. Bu gün burada bir ilke daha imza atıyoruz. Aziz Sancar, kız çocukları için STEM projesinde dünyada ve Türkiye’de ilk kez Suriyeli kız çocukları Türk yaşıtları ile birlikte bilim, teknoloji ve mühendislik programlarına yönelik bir farkındalık yaşıyor. 500 civarında başvuru oldu. Ama biz 100 Türk öğrenciyi aldık. Şanlıurfa’daki mülteci kamplarında kalan 100 Suriyeli öğrenci de projeye katıldı."

Haberin Devamı

“YENİ AZİZ SANCARLAR BEKLİYORUZ”

Şanlıurfa’daki STEM kampındaki çalışmaları yerinde inceleyen TUBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ, "Aziz Sancar STEM etkinliği kız çocuklarının bilime, teknolojiye ve mühendislik alanlarına yönelik ilgilerini artırmak için yapılıyor. Türk öğrenciler kadar Suriyeli öğrenciler de projeden yararlanıyor. Burada yapılan çalışmalarla yeni Aziz Sancar’ların olacağını bekliyoruz. Bütün öğrenciler yaratıcı fikirlere sahip ve farklı şekillerle verilen çalışmaları tamamlamaya çalışıyor. Hepsini başarılı görüyoruz" diye konuştu.

“AZİZ SANCAR ROL MODELİMİZ”

Haberin Devamı

Aziz Sancar STEM Kampı’na katılan kız öğrenciler ise projede başarılı olup Aziz Sancar ile tanışmak istediklerini ifade ederek onu rol model olarak gördüklerini ve bu yönde başarılı çalışma yapacaklarını söylediler.

STEM kamp programları sonrasında, 7 ilden toplam 14 kız öğrenci STEM yaz okulu programına katılmaya hak kazanacak. Bu öğrencilerden 7’si bilimsel çalışmaları ve yeni teknolojileri keşfetmek adına ABD Silikon Vadisi’ne, 7’si de Güney Kore Seul’e gidecek. Aziz Sancar Girls in STEM projesi kapsamında kız çocuklarının STEM Eğitimine Özendirilmesi ve Sürdürülebilir Büyümeye Katkısı konulu Uluslararası konferans ve projenin ödül töreni, 24 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak ve Prof. Aziz Sancar projeye katılan kız öğrencilerle bir araya gelecek.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!