Özel gereksinimli çocuklara orman okulu

Güncelleme Tarihi:

Özel gereksinimli çocuklara orman okulu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2023 10:41

İzmir’de özel gereksinimli ve sosyal yönden dezavantajlı çocukların da atölyelere katılabildiği Neşe Palamudu Orman Okulu, Çiçekliköy’deki Bahçeşehir Koleji 50. Yıl Kampüsü’nde açıldı. Okul, her çocuğun doğada eşit eğitim hakkına sahip olmasını ve doğa sevgisi ile donanmış bireyler olarak yetişmesini hedefliyor.

Haberin Devamı

Eğitim alanının yeni yaklaşımlarından Orman Okulu'nda dört mevsim boyunca, doğa, ekoloji, sanat, yaşam ve nefes atölyeleri gerçekleştiriliyor. Eğitimler kapsamında doğa yürüyüşleri, doğada yaşam ve doğa gözlem etkinlikleri de düzenleniyor. Özel gereksinimli ve sosyal yönden dezavantajlı çocukların da katıldığı okul, 2-10 yaş aralığındaki öğrencilerin çevre bilincini artırmayı hedefliyor.

İLHAM ÇOCUKLARDAN GELDİ
Okulun kurucusu Dr. Pakize Kaya Top, Orman Okulu’nda farklı gelişim özellikleri gösteren çocuklara eşit fırsatlar sunarak potansiyellerini keşfetmelerine imkan tanıdıklarını belirterek "Doğada çocuklardan ilham alarak onların merak ve keşfetme duygularına, ritmlerime uyum sağlayarak atölyeler düzenliyoruz. Barınak kurma, ipler-düğümler, ateş yakma, temel araç gereç kullanımı başta olmak üzere bir çok atölyeye keyifle katılıyorlar. Doğanın iyileştirici gücü tüm çocuklarımıza çok iyi geliyor. Kısa sürede kendi kendilerine oyun kurmaya, takım çalışmasında yer almaya, fiziksel, bilişsel ve sosyal özelliklerini geliştirmeye başladılar" dedi.

BAKMADAN GEÇME!