İnsan Beşer Kuldur Şaşar atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

İnsan Beşer Kuldur Şaşar atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2021 03:53

Atasözlerimiz arasında insan ile ilgili birçok farklı örnek söz bulunmaktadır. İnsan beşer kuldur şaşar sözü ise, hiçbir insanın mükemmel ve eksiksiz yaratılmadığını, her insanın hata yapabileceğini bizlere açıklamaktadır. İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Mükemmellik ve kusursuzluk yalnızca Allah'a mahsustur. Allah'ın kulları olan İnsanlar, beşerler, mükemmel ve kusursuz değillerdir.

 İnsan Beşer Kuldur Şaşar Atasözünün Tam Anlamı Nedir?

 İnsanlar, yaratılış ve doğaları gereği, her zaman her işi doğru yapamayabilir ve yanılabilirler. Allah hiçbir insanı kusursuz olarak yaratmamıştır. Kusursuzluk yalnızca Allah'a mahsus bir sıfattır. Dünyada yanılmayan, hataya düşmeyen tek bir insan bile yoktur. Bu nedenden dolayı, insanların hatalarını bazen hoş görmek gerekir.

 Örnek Cümle İçerisinde Kullanımı

 Beşer olmanın bir gereği olarak, nefsimiz, her an isteyerek ya da istemeyerek hata yapabilmektedir. Bu hatalar bazen bizler için büyük bir sorun teşkil etse de, kullar hata yaptıktan sonra Allah'a sığınır, ondan af diler. Zira bu güne kadar tüm davranışları ve tüm yaşantısı kusursuz olan bir beşer bile yoktur. Kullar yoldan sapıtabilir, yoldan dönebilir, ancak bu durum, fazla anormal olarak görünmemektedir.

Haberin Devamı

 ''Bir gün gelecek sende yanılacak ve hata yapacaksın. İnsan beşer kuldur şaşar.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!