‘Her çocuğa eşit fırsat’ çağrısı

Güncelleme Tarihi:

‘Her çocuğa eşit fırsat’ çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2022 14:02

İhtiyaç sahibi çocukların dil becerilerini geliştirmek, okuma sevgisi kazandırmak ve ebeveynlerde okumanın önemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından hayata geçirilen 'Okuyan Bir Gelecek' projesinin ‘yüz yüze program’ uygulamaları devam ediyor. Bu güne kadar 13 bin 760 çocuğa ulaşılan projede, 2022 yılı sonuna dek bin 465 çocuğa daha ulaşmayı hedefleyen vakıf eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Vakıf, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala 'Her Çocuğa Eşit Fırsat' çağrısı yaparak, çocukların eğitime ve kitaplara erişimde eşit imkanlara sahip olmasının önemine dikkat çekti. 2016 yılında başlatılan ‘Okuyan Bir Gelecek’ projesiyle çocukların dil becerilerini geliştirirken, onlara okuma sevgisi ve alışkanlığı edindirmeyi, ebeveynlere okumanın önemi konusunda farkındalık kazandırmayı hedefliyor.

‘Her çocuğa eşit fırsat’ çağrısı
EŞİT BAŞLANGIÇ İÇİN DESTEK GEREK
AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt, çocuğun bilişsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve dil gelişiminin en hızlı olduğu dönemin, erken çocukluk olduğuna dikkat çekerek; “Beyin gelişiminin büyük bir bölümü bu dönemde tamamlanır. Çocukların ileride akademik ve sosyal hayattaki başarıları için ilk altı yıl, hayatın en belirleyici dönemidir. Bu nedenle sağlam bir gelecek için erken çocukluk döneminin önemini savunuyoruz.” dedi. 

Haberin Devamı

AÇEV’DEN BAĞIŞ ÇAĞRISI
2022 yılı sonuna kadar ulaştığı çocuk sayısını artırmayı hedefleyen AÇEV, çocuklara erken yaşlarda okuma alışkanlığı kazandırmak ve dil gelişimi başta olmak üzere zihinsel, fiziksel, sosyal ve duygusal gelişim alanlarını desteklemek için eğitimde fırsat eşitliğini önemseyen herkese bağış çağrısı yaptı. Bağış yapmak isteyenler vakfın web sitesi üzerinden yapabilecek.

OKULA DÖNÜŞ FESTİVALİ’NDE TEMA ‘EŞİT FIRSAT’
Öte yandan 10 Eylül Cumartesi günü Kanyon’da düzenlenecek olan GAP Kids Okula Dönüş Festivali’nde AÇEV’de bulunacak ve festivalde keyifli aktivitelerle birlikte okula dönüş hazırlıklarına katkı sağlanacak ve eğitimde eşit fırsat çağrısına dikkat çekilecek.

BAKMADAN GEÇME!