Deprem illerinde 1 gün tatil

Güncelleme Tarihi:

Deprem illerinde 1 gün tatil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2024 16:17

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde deprem bölgesindeki bazı illerde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Haberin Devamı

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin binaları yıktığı ve binlerce insanın ölümüne neden olduğu Hatay'da afetin birinci yıl dönümünde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Kararı Hatay Valiliği duyurdu. Diğer yandan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depremin yıl dönümünde yapılacak taziye ve mezarlık ziyaretleri nedeniyle trafik yoğunluğunun oluşacağını bu sebeple il genelindeki resmi ve özel okulların 6 Şubat'ta eğitime 1 gün ara vereceğini açıkladı. Eğitime ara kararı alan diğer iller şöyle:


ADIYAMAN’DA EĞİTİME ARA

Adıyaman Valiliği, yapılacak kabristan ziyaretlerinden dolayı yaşanacak yoğunluk nedeniyle eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

GAZİANTEP İL GENELİNDE ARA

Haberin Devamı

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise il genelindeki tüm okullarda eğitim öğretime ara kararını; “Nurdağı ve İslahiye ilçelerimizdeki tatil kararımızı, sizlerden gelen yoğun talep ve depreme ilişkin anma faaliyetlerini yapabilmeniz için il geneli olarak güncelledik” diyerek duyurdu.

MALATYA VALİLİĞİ

Tüm kamu çalışanlarına kabristan ve taziye ziyaretleri konusunda kolaylık sağlanacağını açıklayan Malatya Valiliği, 6 Şubat’ta eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

BAKMADAN GEÇME!