Galatasaray Lisesi’nin ilk kız mezunları madalya ve beratlarını aldı

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Lisesi’nin ilk kız mezunları madalya ve beratlarını aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 14:35

Galatasaray Lisesi’nin 1948 dönemi 75’inci, 1973 döneminin 50’nci ve 1998 dönemi mezunlarının 25’inci yıl madalya ve berat töreni 3 Aralık'ta Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapıldı. Törende lisenin ilk kız mezunları da 50’nci yıl madalya ve beratlarını aldı.

Haberin Devamı

Özhan Canaydın Spor Ödülleri’nin de sahibini bulduğu törende, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber, Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Reşat Dabak’ın yanı sıra 50’nci ve 25’inci yıl mezunlarının temsilcileri konuşma yaptı. Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, “1973 yılı mezunu 78 kişiye 50’nci yıl madalyası, 1997 mezunu 70 kişiye 25’inci yıl madalyası veriliyor. Ayrıca bu yıl mezuniyetinin 75’inci yılını kutlamak üzere programımıza davet ettiğimiz Aziz Yazıcı’yı birkaç gün önce kaybettik. Vefatı nedeniyle Yazıcı’nın madalya ve beratını aramızda bulunan kızına vereceğiz” dedi. Diğer yandan Galatasaray Lisesi tarihinde ilk kez 9 kız 1965 yılında eğitime başladı ve 1973 yılında onlardan ikisi mezun oldu. Mezuniyetinin 50’nci yılını kutlayan ilk kız mezunlardan Mahide Simaiş, okulda fen alanında eğitim gördüğünü söyleyerek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

HİÇBİR ZAMAN KIZ ERKEK AYRIMI GÖRMEDİK
“Galatasaray Lisesi’nin ilk kız mezunları olmak çok büyük bir gurur kaynağı. Çok güzel bir eğitim yaşamımız oldu. Okulda hiçbir zaman kız erkek ayrımı görmedik. 1965 yılında ortaokula 9 kız başladık. Ardından 3 kız lise eğitimine devam etti. Fakat 8 yılın sonunda 2 kız mezun olduk.  O dönem birçok gazeteci bizimle röportaj yapmıştı. Okuldan bir öğretmenimiz ise, ‘Sevinin, sevinin. Bütün ansiklopedilerde adınız yer alacak’ demişti.”

‘DUYGUSAL BİR AN YAŞIYORUM’
Lisenin ilk kız mezunlarından Ayfer Şerifsoy ise, “Okulumuzun ilk kız mezunlardan olduğum için çok mutluyum. Gerçekten duygusal bir an yaşıyorum. Eğitim yaşantımız çok güzel geçti, arkadaşlarımızla iyi anılar biriktirdik. Lisede edebiyat alanında eğitim görmüştüm. Şimdi dönem arkadaşlarımda beraber bu törende olmak çok heyecan verici” dedi.

BU TOPLULULUK TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİNDEN
Galatasaray Lisesi’nde toplam 697 öğrencinin eğitim aldığını belirten Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, şöyle konuştu:
“Galatasaray Üniversitesi’nde 4 bin 414, Galatasaray İlkokulu’nda ise 390 kişi okuyor. Bu topluluk Türkiye’nin en iyilerinden biri ve topluluğumuza dahil olmak isteyen çocuklarımız Türkiye’de en yüksek puanları alan kişiler. Galatasaray Eğitim Vakfı olarak biz son 10 senede her sene yaklaşık 50 milyon liralık yardım yaptık. Bu rakamı önümüzdeki dönem içinde 100 ile 150 milyon liraya çıkarmamız lazım. Vakfımızın 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla mali durumunu özetlersek, bu sene şu ana kadar okulumuza verdiğimiz rakam 37 milyon 895 bin lira. Bunu herhalde 50 milyona yaklaştıracağız çünkü okulumuzun buna ihtiyacı var. Ayrıca ilkokulumuzda son depremde gördüğü hasar yüzünden bir tamirat başladı. Bunu tamiratı önümüzdeki sene tamamlayacağız ve ilkokulumuzu tekrar kendi yerine götüreceğiz.”

Haberin Devamı

‘EN ÇOK ZAMAN GEÇİRDİĞİM GALATASARAY AİLEM’
Törende konuşan Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber, “Galatasaray ile bağımı hep korudum. Yazarın da dediği gibi, ‘insan hayatta en çok zaman geçirdiği beş kişinin ortalamasıdır’. Lütfen çevrenize bir bakın. En çok zaman geçirdiğiniz beş kişi kim? Ben sayıyorum ve eşim dahil olmak üzere en çok zaman geçirdiğim Galatasaray ailem. Dolayısıyla çok kıymetli” diye konuştu. Lise müdürü Prof. Dr. Mustafa Reşat Dabak ise, “Bugün çok heyecanlıyım. Çünkü Galatasaray Lisesi mezunu olarak bu kez okulumun müdürü olarak karşınızdayım. Bu benim için hem mektebime hem de sizlere olan borcumu ödemek için bir vesile” dedi. 

Haberin Devamı

SPORCULAR ÖDÜLLERİNİ ALDI
Madalya ve Berat Töreni’nde düzenlenen Özhan Canaydın Spor Ödülleri’nde “Diğer Spor Kulüpleri En Başarılı Amatör Sporcu” ödülü, Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu milli yüzücü Kuzey Tunçelli’ye, “Galatasaray Spor Kulübü’nün En Başarılı Amatör Sporcu” ödülü ise Galatasaray Spor Kulübü sporcusu milli yüzücü Berkay Ömer Öğretir’e verildi. “Galatasaray Üniversitesi’nin En Başarılı Amatör Takımı” ödülü Galatasaray Üniversitesi Yelken Kulübü sporcularının oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!