Eğitime ‘kar’ engeli

Güncelleme Tarihi:

Eğitime ‘kar’ engeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2022 09:14

Olumsuz hava şartları nedeniyle Kayseri, Erzincan, Yozgat, Konya, Çanakkale, Karaman, Zongulduk, Bartın, Gümüşhane, Samsun, Kars, Kocaeli, Düzce, Bolu ve Yalova'da eğitime ara verildi.

Haberin Devamı

KAYSERİ
Kayseri’de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitim ve öğretime bugün ara verildi. Kentte gece saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Sabah işe gitmek için yola çıkanlar, yollarda yürümekte zorlandı. Esnaf ise dükkanlarının önündeki karları temizledi. Belediye ekipleri kar temizleme araçları ile çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Çok sayıda mahalle yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Erciyes Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı, 230 santimetreye ulaştı. Yağış nedeniyle kent genelinde eğitim ve öğretime bugün ara verildi. 

ERZİNCAN
Kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar, bugün öğleden sonra tatil edildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de izinli sayılacağı bildirildi. Kentte gece saatlerinde başlayan kar yağışı, aralıklarla etkili oluyor. İl genelinde 294 köy yolu ulaşıma kapanırken, okullar da öğleden sonra tatil edildi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas, "Artan kar yağışı nedeni ile ilimizin resmi özel tüm okullarında eğitim-öğretime öğleden sonra ara veriyor (Üniversitemiz hariç), ayrıca engelli ve hamile kamu personeli arkadaşlarımızı da idari izinli sayıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

YOZGAT
Yozgat’ta etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Yozgat Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde etkili olması beklenen kar yağışının oluşturacağı olumsuz koşullar ve olası buzlanma tehlikesi nedeniyle 11 Mart Cuma günü ilimiz genelinde eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

KONYA
Konya’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle başta merkez ilçeler Meram, Selçuklu ve Karatay olmak üzere Ahırlı, Akşehir, Akören, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Kadınhanı, Sarayönü, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde yüz yüze eğitime yarın ara verildi. Öğrenciler uzaktan eğitim görecek. Hamile ve engelli kamu kurumu çalışanları da idari izinli sayılacak. 

ÇANAKKALE
Çanakkale’de kar yağışı nedeniyle Çan ve Yenice ilçelerindeki tüm okullarda, Biga ve Bayramiç ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kar yağışının etkili olduğu 4 ilçede eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi. Meteorolojiden alınan son verilere göre, ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek için Çan ve Yenice ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm eğitim kurumlarında, Bayramiç ve Biga ilçelerinde ise taşımalı eğitime yarın ara verildi.

Haberin Devamı

KARAMAN
Karaman’da da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle başta il merkezi olmak üzere Ayrancı, Başyayla, Ermenek ve Sarıveliler ilçelerinde yüz yüze eğiteme ara verildi. Öğrenciler uzaktan eğitim görecek. Hamile ve engelli kamu kurumu çalışanları da idari izinli sayılacak.

ZONGULDAK - BARTIN
Zonguldak ve Bartın’da kar yağışı beklentisi nedeniyle okul ve kurslar tatil edildi. Zonguldak ve Bartın’da kar yağışı beklentisi nedeniyle Cuma günü il genelindeki okul ve kurslar bir gün süreyle tatil edildi. Valiliklerin kararıyla yarın engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacak. 

GÜMÜŞHANE
Gümüşhane’de etkisini artıran kar yağışının ardından Valilik, Cuma günü okulları tatil eden kararını duyurdu. Gün boyunca devam eden, geç saatlerde etkisini artıran kar yağışıyla birlikte kent merkezi beyaza bürünürken kar kalınlığı yer yer 5 santimetreyi geçti. Devam edeceği tahmin edilen kar yağışıyla birlikte Gümüşhane Valiliği de okulların tatil edildiği haberini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada il genelinde yoğun kar yağışı, kuvvetli buzlanma ve don olayının sağlık, ulaşım gibi olumsuz etkilerinin olabileceği değerlendirildiğinden il genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin 11 Mart Cuma günü bir gün süre ile tatil edildiği ve ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de belirtilen günde idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

SAMSUN
Samsun’un 6 ilçesinde, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar, bugün için tatil edildi. Kentte dün başlayan kar yağışı, yüksek kesimlerde bugün de etkili oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Alaçam, Havza, Kavak, Salıpazarı, Tekkeköy ve Vezirköprü ilçelerinde eğitime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

KARS
Etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı ilçelerde öğleden sonra okullar tatil edildi. Yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı Sarıkamış, Selim ile Digor ilçelerinde okullarda eğitim ve öğretime öğleden sonra ara verildi. Kar yağışının etkili olduğu Kars’ta bulunan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde ise kar kalınlığı 70 santim olarak ölçüldü. Kars’ta kar yağışı aralıksız devam ediyor. Kar yağışının olduğu kentte zaman zaman ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor.

Haberin Devamı

KOCAELİ
Kocaeli Valiliği’nce kentte etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle 14 Mart Pazartesi gününe kadar okulların tatil edildiğini duyurdu. Kocaeli Valiliği, meteoroloji verilerine göre beklenen kar yağışı nedeniyle yarından itibaren okullar ile kursların, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı özel kreş ve gündüz bakımevlerinin 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edilmesine karar verdi. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü de pazartesi gününe kadar yüz yüze eğitime ara verdi. 

DÜZCE
Düzce’de beklenen kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi. Düzce Valisi Cevdet Atay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda meteorolojik verilere göre, beklenen kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitim-öğretime 10-11 Mart tarihlerinde ara verildiğini bildirdi. Vali Atay ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına karar verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

BOLU
Bolu Valisi Ahmet Ümit, kentteki olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okulların 10- 11 Mart tarihlerinden tatil edildiğini açıkladı. Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olumsuz hava koşulları nedeniyle 10-11 Mart tarihlerinde il genelinde eğitime ara verildiğini açıkladı.

YALOVA
Yalova’da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle okul ve üniversite 2 gün tatil edildi. Yalova Valiliği, olumsuz hava koşullarına önlem amacıyla kentte eğitim veren tüm okulların ve Yalova Üniversitesinin, 10 Mart Perşembe günü ve 11 Mart Cuma günü tatil edildiğini duyurdu.

KARAMAN
Karaman'ın Başyayla ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bugün ve yarın ara verildi. Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı Karaman'da etkisini sürdürüyor. Karaman'ın Başyayla ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçede eğitim ve öğretime bugün öğleden sonra ve Cuma günü ara verildi. Başyayla Kaymakamlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ilçede yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğunu belirterek, bugün öğleden sonra ve Cuma günü olmak üzere ilçedeki tüm okullarda eğitime ara verildiği duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!