Eğitime ışık tutuyor

Güncelleme Tarihi:

Eğitime ışık tutuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2023 11:36

Doğan Cüceloğlu’nun 2018 yılında çıkan ‘Öğretmenim Bir Bakar Mısın?’ adlı kitabı eğitim dünyasından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Öğretmenin öğrenci üzerindeki derin etkisini hikayeler ile anlatan kitap, ortaya koyduğu somut önerilerle güncelliğini korumaya devam ediyor.

Haberin Devamı

 

İletişim psikolojisi uzmanı ve akademisyen Doğan Cüceloğlu, 2021 yılında vefat etmişti. Ancak Final Kültür Sanat Yayınları’ndan çıkan ‘Öğretmenim Bir Bakar Mısın?’ isimli kitabı, okuyucularıyla birlikte Cüceloğlu’nun hatırasını yaşatmaya devam ediyor. Kitapta öğretmenlerin yalnızca öğrencilerine bilgi aktaran birey olmalarından ziyade, onların hayatlarında derin izler bırakan birer rehber olduklarının altını çiziliyor. Cüceloğlu, kitabında öğretmenlik mesleğinin derinliklerine inerek okuyucuya eğitim dünyasının kapılarını aralıyor.

YOL ARKADAŞI OLUYOR
Kitapta yer alan gerçek hayat hikayeleri, mektuplar ve diyaloglar ile öğretmenlik mesleğinin hem zorluklarını hem de güzelliklerini gözler önüne seriliyor.  Yazar kitapta aynı zamanda öğretmen-öğrenci ilişkisinin karmaşıklığını ve önemini de vurguluyor. Hangi eğitim sistemi içinde olursa olsun, teknolojik gelişmelere rağmen öğretmenin öğrenciyle kurduğu samimi bağın eğitim sürecinde kritik bir yol üstlendiğinin altını çiziyor. Yayımlandığı tarihten itibaren en çok satanlar kategorisinde yer alan kitap, eğitimle ilgilenen herkes için nitelikli bir yol arkadaşı olma özelliği taşıyor.

BAKMADAN GEÇME!