Güncelleme Tarihi:
Nisan ayında 22 ilde yapılan sınav tanıtım toplantılarının ardından, Darüşşafaka Giriş Sınavı 2 Haziran’da 20 ilde düzenlenecek. Darüşşafaka Giriş Sınavı için son başvuru tarihi 29 Mayıs.
Annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere ortaokul birinci sınıftan, liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı eğitim veren kurum, giriş sınavı hakkında bilgi verdiği sınav tanıtım toplantılarını nisan ayında 22 ilde yaptı.Öğrencilerin tüm masrafları Darüşşafaka tarafından karşılanıyor.2012 – 2013 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde 68 ilden 954 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaçları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor. Geçen yıl nisan ayında düzenlenen Genel Kurul Toplantısı’nda gerçekleştirdiği tüzük değişikliğiyle annesi hayatta olmayan öğrencilere de kapılarını açan Darüşşafaka Cemiyeti, üniversiteyi kazanan öğrencilerine de üniversite eğitimleri boyunca burs vermeye devam ediyor.
20 ilde 2 Haziran’da yapılacak Darüşşafaka Giriş Sınavı’na, Anadolu’nun farklı şehrinden gelecek öğrencilerin ve velilerin ulaşım giderleri Darüşşafaka tarafından karşılanacak.
Tüm öğrencilerin parasız eğitim gördüğü Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda, Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası arasında düzenlenen anlaşma paralelinde, Türkiye İş Bankası’nın sosyal sorumluluk projesi ‘81 İlden 81 Öğrenci’ kapsamında, her ilin sınav birincisinin eğitim giderleri Türkiye İş Bankası tarafından karşılanıyor.
Adaylarda aranan koÅŸullar
- T.C. vatandaşı olmak,
- Annesi veya babası hayatta olmamak,
- Ailesinin maddi durumu öğrenimini sürdürmesine yeterli olmamak,
- 2002 sonrası doğmuş olmak (Yaş düzeltmesi geçersizdir),
- 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisi olmak,
- Sağlık ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmamak.
Öğrencilerin yüzde 52’si Anadolu’dan
- 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Darüşşafaka’da toplam 955 öğrenci eğitim alıyor.
- Öğrencilerin yüzde 42’si kız, yüzde 58’i erkek öğrencilerden oluşuyor. Bu öğrencilerin yüzde 48’i İstanbul, yüzde 52’si Anadolu’dan geliyor.
- Tüm öğrenciler okul kampüsünde yaşıyor.Â
- Her sınıf 24 öğrenciden oluşuyor.
- Her öğretmen başına ortalama 6 öğrenci düşüyor.
- Her 6 öğrenciye 1 bilgisayar düşüyor.
- Öğrenciler, İngilizce dil eğitimlerinin yanı sıra Fransızca veya Almanca dillerinden tercih ettikleri bir tanesini ikinci yabancı dil olarak öğreniyor.
- Her öğrenci bir enstrüman çalıyor ve bir spor dalı ile ilgileniyor.