Cumhuriyetin 100’üncü yılında ödüller ‘tarih’ alanına verildi

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetin 100’üncü yılında ödüller ‘tarih’ alanına verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2024 09:22

Kadir Has Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘19. Kadir Has Ödülleri’ sahiplerini buldu. Teması bu yıl ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı ve Atatürk’ olarak belirlenen ödül töreninde, ‘Üstün Başarı Ödülü’ ve ‘Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü’ tarih alanında çalışmalar yapan bilim insanlarına verildi.

Haberin Devamı

Üniversite’nin kurucusu Kadir Has’ın ismini yaşatmak ve eğitime verdiği hizmetleri taçlandırmak için 2003 yılından beri verilen Kadir Has Ödülleri’nin 19’uncusu ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Atatürk’ temasıyla gerçekleştirildi. Ödül töreninde konuşan Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, şunları söyledi:

TARİH ÇALIŞMALARI CUMHURİYETİ KORUYOR
“Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100’üncü yılını geçmişimizi hatırlamak ve geleceğe yönelik hedeflerimizi belirlemek için bir fırsat olarak gördük. Cumhuriyet ve Atatürk hakkında yapılan gerçek tarih çalışmalarının, cumhuriyetin kuruluş felsefesini ve değerlerini koruduğunu düşünüyoruz. 19’uncu Kadir Has Ödüllerinin konusunu bu düşünceyle belirledik. Ödülün adayları tarih alanında çalışan bilim insanlarıydı. Üniversitemizin seçici kurulu, 19’uncu Kadir Has Üstün Başarı Ödülü’nü Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal ve iktisadi tarihi üzerinde yaptığı kapsamlı akademik çalışmaları nedeniyle University of Washington Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Kasaba’ya verdi. 19’uncu Kadir Has Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü ise Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Banu Turnaoğlu Açan’a verildi. Turnaoğlu, siyaset teorisi, global düşünce tarihi, uluslararası ilişkiler gibi alanlarda yaptığı çalışmalarla bu ödülü aldı.”

BAKMADAN GEÇME!