Cebe havale nedir, nasıl yapılır ve gönderilir? cebe havala ATM'den nasıl çekilir?

Güncelleme Tarihi:

Cebe havale nedir, nasıl yapılır ve gönderilir cebe havala ATMden nasıl çekilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 19:08

Cebe havale ile banka hesabı olmadan para gönderimi yapılabilir. Genelde cebe havale telefon numarası aracılığı ile gerçekleştirilir. Para gönderilen kişinin telefon numarasına bir kod gelir ve bu kod ile beraber ATM'den para çekilebilir. Cebe havale bankaların sunduğu avantajlar arasındadır. İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Cebe havale telefon numarasına para göndermek anlamına gelir. Bunun için kişilerin herhangi bir banka hesabı olmasına gerek yoktur.

 Cebe Havale Nedir?

 Bankalar tarafından para yatırma ve para çekme yöntemleri günden güne artırılmaktadır. Cebe havale ile kişilerin banka hesabına gerek duymadan telefon numarası üzerine para gönderilebilir. Telefon numarası aracılığı ile para gönderim işlemi yapmak oldukça kolaydır. Kişilerin cep telefonu numarasını girerek ödemeyi bu numaraya yapmak mümkündür.

 Cep telefonuna gönderilen ödemeden sonra kişilerin numarasına bir kod olur. Bu kod ile ATM'ye giderek para çekilebilir. Cep bank işlemi ile para gönderme yöntemlerinden cebe havale seçeneğini seçerek gönderim gerçekleştirilebilir.

 Nasıl Yapılır Ve Gönderilir?

Haberin Devamı

 7 gün 24 saat boyunca cebe havale seçeneği ile beraber para gönderebilirsiniz. Alıcı yine herhangi bir saat sınırı olmaksızın 24 saat içerisinde ATM'den gönderilen parayı çekebilir. Cebe havale ile para göndermek için İnternet bankacılığı ya da Mobil bankacılığa giriş yapılması gerekir. Para gönderme alanından Cebe Para Gönder kısmına girmek ve alıcının TC kimlik numarasını girmek gerekir. Sonrasında alıcının cep telefonu numarası ve tutar bilgisi de girerek para gönderme işlemini tamamlayabilirsiniz.

 Gönderilen paranın alıcı tarafından 24 saat içerisinde çekilmesi gerekmektedir. Aksi halde para göndericinin hesabına geri gelir. Eğer yanlış bir işlem yaptığınızı düşünürseniz Cebe havale işlemini Çağrı merkezinden, internet bankacılığından ya da mobil bankacılıktan iptal edebilirsiniz. Eğer alıcı 24 saat içerisinde parayı çekmezse işlem otomatik bir şekilde iptal edilir ve 3 saat içerisinde hesabınıza geri aktarılır. Cebe havale ile para gönderirken alıcı kişinin o bankadan herhangi bir hesabı olmasına gerek duyulmaz.

 Cebe Havale ATM'den Nasıl Çekilir?

 Alıcı kişilerin herhangi bir banka ATM'sine giderek Kartsız İşlemler menüsünü seçmeleri gerekir. Sonrasında alıcının TC kimlik numarası ve cep telefonu girilir. Gönderen kişinin de telefon numarasını girip şifre ile beraber tutar bilgisini girerek gönderilen parayı ATM'den çekebilirsiniz. Herhangi bir zaman kısıtlaması olmadan para gönderimi ve çekimi yapılıyor olması cebe havale yönteminin avantajlarındandır.

Haberin Devamı

 Gönderilen paranın 24 saat içerisinde alıcı tarafından çekilmiş olması önemlidir. Aksi takdirde gönderilen para göndericinin hesabına iade edilir. Bu sırada masraf kesilmişse masrafın herhangi bir iadesi olmaz. Cebe havale işlemini iptal etmek isterseniz mobil bankacılıktan, internet bankacılığından ya da çağrı merkezlerinden iptal edebilirsiniz. Cebe havale üzerinden tek seferde en fazla 500 TL para gönderilir. Günde 2 kez cebe havale gerçekleştirebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!