Bulmacada Yükselme Yücelme Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Yükselme Yücelme Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Yükselme Yücelme Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Yükselme Yücelme Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:06

Mevcut konumdan daha üst bir konuma geçmeye yükselme denir. Yücelme ise manen ya da ahlaki olarak yükselmek, değer kazanmak ve saygı duyulmak anlamına gelir. Bu kelimelerden ilki daha çok somut şeyler için, ikincisi ise soyut kavramlar için kullanılır. Örnekler: 1- Yüksek kat 2- Yüce kişilik. Bulmacada sıkça merak edilen yükselme yücelme cevaplarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Yükselmek kelimesiyle zıt anlamlı olan birçok sözcük hem çengel hem de kare bulmacalarda sık sık soruluyor. Bunlar arasında en bilinenleri şu şekilde sıralanabilir: 1- Alt 2- Aşağı 3- Dereke 

 Bulmacada Yükselme Yücelme Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 4 Harfli Yükselme Yücelme Cevapları 

 Refi: 

 Arapça kökenli bir sözcük olan refi, hem yüce hem de yüksek anlamına gelir. Bu kelimeden türetilen birçok sözcük hem sıfat hem de isim olarak kullanılır. 

 Bulmacada 5 Harfli Yükselme Yücelme Cevapları

 Terfi 

 Kişinin çalıştığı iş yerinde performansına bağlı olarak daha üst bir dereceye yükselmesine terfi denir. 

 Bulmacada 9 Harfli Yükselme Yücelme Cevapları 

 1- İlerlemek 

 Mecazen ilerlemek, başarılı olmak, yol kat etmek ve bir öncekinden daha bir konuma geçmek demektir. Bu nedenle ilerlemek kelimesi yükselmek ve yücelmek sözcüklerinin yerine kullanılabilir. 

Haberin Devamı

 2- Kalkınmak

Kalkınmak kelimesi kişilerden çok kurumlar, şehirler ve diğer mekanlar için kullanılır. Kalkınmak gelişmek ve yükselmek ile eş anlamlı olduğu için cevap olarak yazılabilir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!