Albert Einstein neyi buldu ya da icat etti? Albert Einstein buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Albert Einstein neyi buldu ya da icat etti Albert Einstein buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 15:00

Geçmişte Fizik ve Matematik alanında yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan bilim adamlarından biri de Albert Einstein olarak ifade edilmektedir. Bu alanda yaptığı çalışmalar ve icatları ile ön plana çıkan Einstein başarılı bir Fizikçi olarak kabul edilmektedir. Albert Einstein genel görelilik kuramı sayesinde pek çok şeye yeni bir bakış açısı kazandırmıştır. Peki, Albert Einstein neyi buldu ya da icat etti? Albert Einstein buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Albert Einstein somut nesneler icat eden bir bilim adamı olmasa da ortaya attığı kuramlar günümüzde de birçok alanda geçerliliğini devam ettirmektedir.

 Albert Einstein Neyi Buldu ya da İcat Etti?

 Bir Fizik bilim adamı olan Albert Einstein tarih de olduğu gibi günümüzde de bilime katkı sağlayan kuramlar ortaya atmıştır. Albert Einstein İzafiyet teorisi, Kütle çekimi ile ışığın sapması, Merkür perihelyonu ve Kuantum teorisi olmak üzere çeşitli alanlarda yapmış olduğu çalışmalar bulunmaktadır. E= mc2 formülü bilim dünyasında pek çok çalışmaya temel teşkil etmekte ve kütle ile enerji arasında bir kıyaslama yapmaktadır. Bu formül sayesinde eşitlik sağlamak mümkün olmaktadır. Bu formüle göre küçük olan bir kütle ışık hızında hareket etmeye başlarsa büyük bir enerjinin açığa çıkması mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

 Albert Einstein Buluşları ve Bilime Katkıları Neler Olmaktadır?

 Albert Einstein buluşları sayesinde günümüzde de kullanılan pek çok şeyin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bunlardan ilki buzdolabı olarak ifade edilmektedir. Öğrencisi Leo Szilard ile çalışmalar yaparak buzdolabını geliştirmiştir. Ortaya çıkardıkları buzdolabı absorbsiyonlu soğutucu olarak ifade edilmektedir.

 Albert Einstein ışığın dalgalardan kaynaklanmadığını nicemlerden meydana geldiğini belirttiği fotoelektrik etkisi buluşu ile ortaya koymaktadır. Albert Einstein bu çalışmaları sonucu Kuantum teorisinin de temellerini atmıştır. Kuantum teorisi alanındaki çalışmaları ona 1921 yılında Nobel Fizik Ödülünün sahibi unvanını kazandırmıştır.

 İzafiyet teorisi Albert Einstein'in en önemli buluşu olarak ifade edilmektedir. Bu teoride boşlukta ışık hızı sabit kalmakta ve evrende fizik kuralları geçerli olmaktadır. Bu teori uzay ve zaman arasındaki ilişki hakkında bilgi vermektedir.

 

BAKMADAN GEÇME!