Ağaca Balta Vurmuşlar Sapı Bedenimden Demiş atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Ağaca Balta Vurmuşlar Sapı Bedenimden Demiş atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2021 03:22

Atasözleri geçmişten günümüze gelmiş olan kalıplaşmış, öğüt içerikli cümlelerdir. Eskiler tarafından bize aktarılmıştır. Bu sözler sayesinde eskilerin deneyimlerinden faydalanırız. Ağaca balta vurmuşlar sapı bedenimden demiş sözü de bunlardandır. Peki, ağaca balta vurmuşlar sapı bedenimden demiş atasözünün anlamı nedir? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Ağaca balta vurmuşlar sapı bedenimden demiş atasözü bir insanın yakını olarak gördüğü, kıymet verdiği bir insandan gelen kötülüğe elinden bir şey gelmeyeceği, karşılık veremeyeceğini anlatmaktadır.

 Ağaca Balta Vurmuşlar Sapı Bedenimden Demiş Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Ağaca balta vurmuşlar sapı bedenimden demiş atasözü TDK' da açıklanarak tanımlanmıştır. Şu şekilde tanımlanmıştır: "Bazen bizim yakın gördüklerimiz veya yetiştirdiğimiz, emek verdiğimiz insanlardan kötülük görürüz. Halbuki onlardan bu kötülüğü beklemeyiz. İyiliklerimizin karşılığını kötü alırsak bu da insana ağır gelir". Bir kimseye en büyük kötülük, yapılan iyiliğin değerini bilmeyen yakınlarından gelmektedir. Aynı zamanda kendi yetiştirdiği, emek verdiği insanlardan gelir.

Haberin Devamı

 Ağaca Balta Vurmuşlar Sapı Bedenimden Demiş Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Bu atasözümüzün cümle içinde kullanımını şu şekilde örnekleyebiliriz: Kızı onu çok üzse de atalarının sözüyle ağaca balta vurmuşlar sapı bedenimden demiş diyerekten kızına karşılık vermedi.

BAKMADAN GEÇME!