Terapi yastığıyla Avrupa’ya açıldı

Güncelleme Tarihi:

Terapi yastığıyla Avrupa’ya açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2009 00:00

Tekstil sektöründeki kriz nedeniyle fabrikasını kapatıp, iş değiştiren Denizlili sanayici Halil Derici, terapi yastıkları üreterek ihracat yapmaya başladı.

Haberin Devamı

DENİZLİ tekstilinin tanınmış sanayicilerinden Halil Derici, ekonomik krizi arkada bırakmanın yolunu sektör değiştirmekte buldu. Almanya, İngiltere ve Finlandiya’ya yılda 3 milyon dolarlık ihracat yapan Derici, sektördeki sıkıntıların artıp, kar marjlarının düşmesinin üstüne küresel kriz de gelince makinelerini satıp, fabrikasını kapattı. İş değiştiren Derici, Denizli-İzmir Karayolu üzerinde satın aldığı arsaya 3 bin metrekaresi kapalı yeni tesis kurdu. “Deka Tekstil” adı altında kurulan tesiste, içerisinde kiraz ve vişne çekirdeği, buğday, arpa, çavdar gibi tahıllar, okaliptus, defne yaprağı, lavanta, biberiye gibi doğal ürünler bulunan, “kuşak”, “omuzluk”, “belden bağlama” ve “genel yastık” olarak dört tip terapi yastığı üretmeye başladı.

Yılda 700 bin yastık

Derici, eski işinde ihracat yaptığı firmalardan birinden gelen talep üzerine romatizma, kireçlenme, bel ve karın ağrıları ile bebeklerde gaz sorununa iyi geldiği belirtilen terapi yastıklarının ihracatına başladı. İlk zamanlar yılda 5 bin yastık üreten Derici, sayıyı 700 bine çıkardı. Karkasını tescil ettirip, Ekotek Belgesi ile Sağlık Bakanlığı’ndan sertifikalarını aldığı buz ve sıcak su torbasına alternatif olarak üretilen terapi yastıklarının tamamını başta Almanya olmak üzere Belçika, Finlandiya, Rusya, Polonya, Yunanistan, Hollanda’ya ihraç eden Halil Derici, iç piyasaya açılmayı düşünmediklerini söyledi.

1.5 milyon dolarlık ihracat

Haberin Devamı

İşadamı Halil Derici, terapi yastıklarının iki türlü basit bir kullanımı olduğunu belirterek, “Sıcak veya soğuk olarak kullanılmak istendiğinde ürünün üzerindeki kullanma talimatına göre fırında ısıtmak ya da derin dondurucularda bekletmek yeterli” dedi. Terapi yastığına talebin çok fazla olduğunu belirten Derici, yıllık 1.5 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!