Suçlu kimse hesap sorulsun

Güncelleme Tarihi:

Suçlu kimse hesap sorulsun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2009 00:00

Manisa İlim Kültür Vakfı Tarih ve Medeniyet Derneği, "Bol Alkış Bekliyoruz Ellerinizden Öpüyoruz" adıyla geçen pazar günü etkinlik düzenledi. Konuklar haremlik selamlık oturtuldu, salonun kapısına, "Hanımefendiler ön tarafa, beyefendiler arka tarafa otursun. Teşekkür Ederiz. Allah razı olsun" yazısı asıldı.

Dernek Başkarnı Ramiz Çoban açılış konuşmasında, "Muhterem misafirlerimiz, fedakar babalar ve şefkatli analar. Hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Gül kokulu çiçeklerimizi sevindirdiniz. Mevla hepimizi arkalarında hayırlı evlatlar bırakan ve insanlara faydalı olan kul eylesin" dedi. Konuşmaların ardından, küçük kızlara türban, erkeklere ise sarık giydirilip şiir ve kompozisyonlar okutuldu. Etkinliğe belediye meclisinin AKP Grup Başkanı Ömer Faruk Çelik de katılıp kızı Zehra’yı izledi.

Garip savunmalar

Ancak dernek yetkilileri böyle bir etkinlik yapılmadığını öne sürdü, Çoban, telefonlarını kapattı. AKP Grup Başkanı Çelik ise, "Davetli olarak katıldım. Kendi programım nedeni ile etkinliği sonuna kadar takip etmedim" demekle yetindi. Etkinlik büyük tepki çekerken Manisa Valisi Celalettin Güvenç, etkinlikten haberi olmadığını belirterek, "Araştırma başlattık. Bu sivil bir dernektir. Ancak yapılan araştırmalardan sonra hareket edeceğiz" dedi.

Sert tepkiler var

Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Fatih Yoğurtçuoğlu da tepkisini dile getirdi, "Bu yaştaki çocukların bu tür etkinliklerde sarık ve türban giydirilerek kullanılması psikolojik ve pedagojik olarak sakıncalıdır. Çocuklarımızı sosyal etkinliklere sokalım ama kendi ideolojik düşüncelerimizi ortaya atmayalım. Yetkililerin gereğini yapacağını düşünüyoruz" diye konuştu. Bu arada, derneğin 1993 yılında öğrencilere yurt kurmak ve burs sağlamak amacıyla kurulduğu, mahalle arasındaki binasının ise uzun süredir faaliyet yürüttüğü öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!