Polislere tahliye

Güncelleme Tarihi:

Polislere tahliye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR'de, dört ay önce, işadamı Halil Özbay'dan 190 milyon lira haraç aldıkları iddiasıyla tutuklanan Asayiş Araştırma Bürosu'nda görevli polis memurları Abubekir Ekinci (44) ile Mesut Uludağ (37) son duruşmada tahliye edildi.

İZMİR 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkan 19 yıllık polis memuru Ekinci, suçsuz olduğunu öne sürdü. İşadamı Özbay hakkında olaydan 3 ay önce çalıntı çek suçlaması nedeniyle işlem yaptıklarını belirten Abubekir Ekinci, ‘‘Bir işadamının çok sayıda çeki çalındı. Yaptığımız araştırmalarda kendisinin ilgisinin olabileceğini öğrendik. Bu yüzden ekip otosuna bindirip yüzleştirme yapmak için Kuruçay'a götürdük. Yüzleştireceğimiz kişiyi bulamayınca da bıraktık. Para almamız söz konusu değil’’ dedi.

15 YILLIK polis memuru Uludağ da, ‘‘Çalıntı çek soruşturması için aldığımızda ekip arabasında nüfus cüzdanını düşürmüş. Telefon etti, kimliği buldum. Soruşturduğumuz konuyla ilgili de konuşacağını söyleyince işyerine gittim. Nüfus cüzdanını verince para çıkarttı, 'Harçlık yaparsınız' dedi. Kızıp çıktım. İşhanının çıkışında polisler beni yakaladı. O sırada yerde para olduğunu gördüm’’ iddiasında bulundu.

İŞADAMI Özbay ise, sanıkları yalanladı, ‘‘Çalıntı çek için değil, cezasını çektiğim halde kayıtlardan düşmeyen bir suç nedeniyle gözaltına alındım. Büroma gelip, 'Dünyaları götürüyorsun, durumumuz kötü bizi de gör' dediler. Param olmadığını söyleyince beni cezaevine attırmakla tehdit ettiler’’ dedi. Sanıklar tahliye edilirken duruşma ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!