Özel bir öneri: ‘Otizm Vadisi’

Güncelleme Tarihi:

Özel bir öneri: ‘Otizm Vadisi’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2015 01:36

Güzelbahçe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Umut Okulu) öğrencilerinin çalışmaları Altınryunus’ta sergilenmeye başlandı. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, otizmli bireylerin hayata kazandırılması gerektiğini bildirdi. Yaşar, "Bu sergi başlangıç olsun. Bu çocuklarımıza meslek öğretilebilir. El ele verelim, Güzelbahçe ve Çeşmeyi ‘Otizm Vadisi’ yapalım. Bu alan için yatırım yapmak isteyen yabancıları da bölgeye çekelim” dedi.

Haberin Devamı

YAŞAR Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kurduğu Güzelbahçe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Umut Okulu) öğrencilerinin ahşap ve seramik boyama, anahtarlık, keçe, ebru gibi çalışmaları Çeşme Altınyunus’ta beğeniye sunuldu.
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, “Otizmli çocuklarımızı kucaklamamız, eğitmemiz ve kazanmamız gerekiyor. Yaşar Üniversitesi ve okulumuzun ş birlikleriyle pek çok proje hayata geçiriliyor. Bu gibi çalışmaların diğer kurum ve kuruluşlarla da yapılmasını temenni ediyoruz” dedi.

Özel bir öneri: ‘Otizm Vadisi’

Yabancıları çekelim
Otizmli bireylerinin hayata kazandırılmasının önemli bir sosyal sorumluluk olduğunu belirten Yaşar, şunları söyledi:
“Bu sergi bu işin başlangıcı olsun. Bu çocuklarımıza meslek öğretilebilir. Bireysel çalışacakları, yeteneklerini ortaya çıkaracakları meslek dallarında eğitimler verilebilir. Güzelbahçe ve Çeşme olarak el ele verelim. Otizm için bu iki ilçe çalışmalar ve kamplar düzenlesin. Bu alan için yatırım yapmak isteyen yabancıları da bu bölgeye çekelim. Güzelbahçe ve Çeşme’yi otizm vadisi yapalım.”

Özel bir öneri: ‘Otizm Vadisi’

BAKMADAN GEÇME!