Komşu hatta ikinci bahar

Güncelleme Tarihi:

Komşu hatta ikinci bahar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2011 00:00

YUNANİSTAN’da geçen Kasım ayında yapılan yerel seçimlerin ardından göreve gelen Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, beraberinde kalabalık bir heyetle birlikte İzmir’e gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

Haberin Devamı

“Türk dostu” olarak tanınan konuk Başkan Butaris ve Kocaoğlu’nun buluşmasında İzmir ve Selanik’in kardeş kent olması yönünde başlatılan ancak yarım kalan girişimin tamamlanması kararı alındı.Ziyarette Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz da Başkan Kocaoğlu’na eşlik etti. Kocaoğlu-Butaris buluşmasında iki kent arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde önemli kararlar alındı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlık görevine geldiği 2004 yılında Selanik’le başlatılan kardeş kent ilişkisinin siyasi nedenlerle kesintiye uğradığına dikkat çekerek, gereken hazırlıkların tamamlanarak en kısa zamanda ilgili protokolün imzalanmasını temenni ettiğini söyledi. Kocaoğlu, Selanik ile İzmir arasındaki etkileşimin sadece Türk-Yunan ilişkilerine değil, Balkanlar ve tüm Akdeniz’deki ilişkilere de pozitif etki yapacağını ifade etti. ? İZMİR, (DHA)


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!