İTO ‘Roket Savaşı’nda

Güncelleme Tarihi:

İTO ‘Roket Savaşı’nda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2012 00:00

İZMİR Ticaret Odası’ndan bir heyet, yıllardır 14 Nisan gecesi düzenlenen geleneksel “Roket Savaşı” etkinliğine katılmak üzere Yunanistan’ın Sakız Adası’na gitti.

Haberin Devamı

Sakız Belediye Başkanı Polidoros Lambrinoudis’in konuğu olduklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Artık önyargıları büyük ölçüde aştık. 1992 yılından bu yana yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda bu noktaya geldik. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri geliştirmek için yola çıktığımızda Yunanlı dostlarımız bize ‘siga siga’ (yavaş yavaş) diyordu. Şimdi, ‘daha çok işbirliği’ diyorlar” diye konuştu. Demirtaş, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodoros Tsakiris’in, Paskalya şenlikleri haftasında Türklere vizede kolaylık sağlanması için çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.


ROKET SAVAŞI NEDİR?

Sakız Adası’nda, Paskalya kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Roket Savaşları, 150 yıl önce iki kilise arasındaki taşlı kavgadan çıktı. Vrondados kasabasındaki Agia Erithiani ve Agios Markos kiliselerinin barışmasının ardından, her yıl kutlama şekline dönüştü. Paskalya bayramında, kasabadaki sakinler arasında yapılan roket savaşı, Vrondatos’u dünyada da tanınan bir yer haline getirdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!