Hollandalı turiste 'Hoşgeldin' hediyesi!

Güncelleme Tarihi:

Hollandalı turiste Hoşgeldin hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 01:19

MARMARİS'te, bankta otururken içinde bir miktar para, güneş gözlüğü ve eşarbı olan çantası kapkaççı tarafından çalınan 75 yaşındaki Hollandalı Elizabeth Johanna Maria gözyaşlarına boğuldu. Polis, kapkaççının yakalanması için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Hollanda'dan Marmaris'e tatile gelen Elizabeth Johanna Maria, kız kardeşi 71 yaşındaki Helena Theodora Maria ile bugün saat 15.00 sıralarında yürüyüşe çıktı. Bir süre ilçeyi gezen iki kardeş, Çıldır Mahallesi, İnönü Caddesi'ne geldiklerinde yorulup, dinlenmek için parktaki bir banka oturdu.

Bu sırada yanlarına gelen bir kişi, arkadan yaklaşıp, iki kardeşin arasında bankın üzerindeki Elizabeth Johanna Maria'nın çantasını çalıp, koşarak uzaklaştı. Olayı farkeden çevredekiler, '155 Polis İmdat' ihbar hattını arayıp, durumu bildirdi. Manevi değeri olduğunu söylediği çantasının çalınması üzerine gözyaşlarını tutamayıp, fenalaşan Elizabeth Johanna Maria ve kız kardeşini ekip otosuyla önce Marmaris Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen iki kardeş, daha sonra Çarşı Polis Merkezi'ne götürülüp, ifadelerine başvuruldu.

Hollandalı turiste Hoşgeldin hediyesi


Elizabeth Johanna Maria, ifadesinde "Asıl paramız kardeşimin çantasındaydı. Çalınan çantamda 40 lira, 50 Euro, eşarp ve güneş gözlüğüm vardı. İlk defa tatile geldiğimiz Marmaris'te başımıza bu olay geldi. Umarım polis, manevi değeri olan çantamı bulur" dedi. İfadelerinin ardından iki kız kardeş, kaldıkları otele bırakıldı.

Polis, 18-20 yaşlarında esmer, üzerinde kapri pantolan, kahverengi tişört ve ayağında bot bulunan kapkaççının yakalanması için çalışma başlattı. Polisin, olay yeri çevresindeki işyerlerinde yaptığı incelemede, güvenlik kameralarının bir bölümünün çalışmadığı, bir bölümünün de caydırı amaçlı olması için takılan oyuncak kamera olması nedeniyle bir sonuç alamadı. Kapkaççının yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!