Gözler Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

Gözler Ankarada
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 16:32

Ege Serbest Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (ESBİAD) Başkanı Bilgen Salih Narlı, hükümetin reform paketinde bulunan serbest bölgeler kanunun bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

ESBİAD Başkanı Bilgen Salih Narlı ve yönetim kurulu üyeleri, üye iş yerleri ziyaretleri kapsamında Mecalac firmasına konuk oldu. Fabrika Müdürü Cevdet Can Uzer ile görüşen Başkan Narlı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçimlerin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı programda serbest bölgeler kanunun da olduğunu belirten Narlı, “Tasarının, 2016’nın Haziran ayına kadar Meclis’ten geçmesi bekleniyor. Bütün sorunları çözmeyecek, ancak çözüm için atılacak bir adım olacak” ifadesini kullandı.

24 MADDEDEN OLUŞUYOR

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile yaptıkları görüşmede 2015 Nisan’da TBMM’ye sevk edilen yasa tasarısının ivedilikle meclis gündemine gelmesini talep ettiklerini ifade eden Narlı, “Kanunla ilgili çalışmalarımız bundan sonra da sürecek. Amacımız serbest bölgelerde yaşanan sorunların en aza indirilmesi, daha iyi şartlarda üretim ve hizmet verebilmek. Geçtiğimiz günlerde yeni yasa tasarısı Meclis’e sunuldu. 24 maddeden oluşan tasarı TBMM Sanayi Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Görüşmelerin bir an önce tamamlanarak kanunun çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!