Esra parkına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Esra parkına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2001 00:00


Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura'dan 5 yıl önce Gaziemir'e bir park isteyen Esra Kocabakan, 14 yaşında dileğine kavuştu. Başkan Ahmet Piriştina, Esra Park'ın açılışında, geçmişle siyasi rekabete girmediklerini belirtti, ‘‘Özfatura'nın söz verdiği ve imar planına işlediği parkı tamamladık. Görev sürem boyunca yeşil alan sayısında büyük artış olacak’’ dedi. Gazikent İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Esra ise, Özfatura'nın, ‘‘Ne istersin?’’ sorusuna ‘‘Park’’ karşılığını verdiğinde 9 yaşında olduğunu söyledi, ‘‘Yıllar sonra parkın yapıldığını ve adımın verildiğini görünce çok şaşırdım. Başkan Ahmet Piriştina ve İsmet Kılıç'a teşekkür ederim’’ diye konuştu.

ALTAY Spor Tesisleri yanındaki Esra Park, 9 bin 550 metrekare alan üzerine yapıldı. Parkta, 4 bin 720 metrekare yeşil alan ile 4 bin 500 metrekare yürüyüş yolu oluşturuldu. Basketbol sahası, oyun bahçesinin de yer aldığı parkta dinlenme ve eğlenme mekanları da bulunuyor. Park açılışından sonra asfaltlama çalışması süren Atatürk Bulvarı'nda inceleme yapan Piriştina ile açılışa katılanların yolu bir Hava Astsubay tarafından kesildi. Astsubay, topluluktan art niyetli bir kişinin izinsiz lojmanlara girebileceğini gerekçe göstererek gurubu içeri sokmadı.

Parka adı verilen Esra Kocabakan, ‘‘Özfatura söz vermişti, Piriştina yaptı. Herkese teşekkür ediyorum’’ dedi. Piriştina da açılışa katılan çocuklara top hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!