ESHOT’tan elektrikli otobüs ihalesi

Güncelleme Tarihi:

ESHOT’tan elektrikli otobüs ihalesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 01:08

TÜRKİYE’deki ilk elektrikli otobüs filosunu İzmir’de hayata geçirmek için düğmeye basan ESHOT Genel Müdürlüğü, bu hedef doğrultusunda bir adım daha attı. ESHOT’un 20 adet elektrikli otobüs alımı için çıktığı ihaleye Hollanda ve Polonya’dan birer, Çin Halk Cumhuriyeti’nden de iki firma katıldı.

Haberin Devamı

ESHOT’tan elektrikli otobüs ihalesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci ulaşım teknolojilerini hayata geçirme stratejisi doğrultusunda elektrikli otobüsleri gündemine alan ESHOT Genel Müdürlüğü, 20 adet tam elektrikli otobüs alımı için ihale yaptı. 8 firmanın dosya aldığı ihaleye ’halen elektrikli otobüs üretimi yapan ve elektrikli otobüsleri işletmede bulunan’ 4 firma katıldı. Firmalardan üçü teklif verirken, Polonya’dan Solaris Bus&Coach Sa teşekkür mektubu sundu. 20 adet elektrikli otobüs için Hollanda’dan Ebusco B.V (8 milyon 195 bin 800 euro), Çin Halk Cumhuriyeti’nden CSR Zhuzhou Elektric Lokomotive Co, Ltd. (10 milyon 28 bin dolar) ve yine Çin Halk Cumhuriyeti’nden BYD Europe B.V (10 milyon 580 bin euro) tutarındaki tekliflerini ihale komisyonuna teslim etti. İhale rakamlarına şarj ekipmanlarının da dahil olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

ESHOT’tan elektrikli otobüs ihalesi

İhaleye sunulan teklifler, elektrikli otobüs alımı konusunda araştırma yapan 7 kişilik uzman komisyon tarafından değerlendirmeye alınacak. İzmirliler, sözleşmeyi takiben 6 ay içerisinde elektrikli otobüslerle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!