En küçük kitaba en küçük kitaplık

Güncelleme Tarihi:

En küçük kitaba en küçük kitaplık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 01:38

DÜNYANIN okunabilir en küçük kitabınının yaratıcısı şair, yazar ve Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Kurucu Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan’a dünyanın en küçük kitaplığı armağan edildi.

Haberin Devamı

Geçen yıl kitap fuarında minik kitabı satın alan emekli edebiyat öğretmeni Gülay Temizel Ertürk, kendi üretimi olan dünyanın en küçük kitaplığını Işıkhan’a armağan ederek şaşırttı. Dünyanın en küçük kitabını 1986 yılında k?ğıda yapılan zamları protesto amacıyla tasarlayıp yayımladığını, 2012 ve 2013 yıllarında yeni basımlarını yaparak okuyucularına ve koleksiyonerlere ulaştırdıktan sonra bu yıl daha da küçülterek, kendine ait olan rekoru yenilediğini ve İzmir TÜYAP Kitap Fuarı’nda sergilediğini söyleyen Işıkhan, minik kitaplık sürpriziyle büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

En küçük kitaba en küçük kitaplık

Rahat okunması için şiirlerin 0,5 punto büyütüldüğü kitabı daha da küçülterek 1.5x2.5 santim boyutlarında, kesme şeker veya kabak çekirdeği büyüklüğünde basımını tamamlandığını, ilk defa TÜYAP’ta satışa sunulduğunu ifade eden Işıkhan, Guinness Rekorlar Kitabı’na alınması için müracaat edeceğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!