Denizli’de türban ve sahte seçmen iddiası

Güncelleme Tarihi:

Denizli’de türban ve sahte seçmen iddiası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2011 00:00

DENİZLİ’de 2 bin 626 sandıkta 671 bin 809 seçmenin sandık başına gittiği genel seçime CHP’nin sandıklarda türbanlı parti görevlilerinin bulunduğu ve sahte seçmenlere oy kullandırıldığı iddiası damga vurdu.

Haberin Devamı

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, 2130 numaralı sandıkta engelli bir vatandaşa para karşılığı AK Parti’ye oy vermesinin istendiğini, 2128 numaralı sandıkta da iki AK Partili’nin CHP’li seçmenler adına sahte imza atıp oy kullandığını söyledi. Olayla ilgili tutanak tutturduklarını belirten Yurtseven, sandıklardaki türbanlı parti görevlileriyle ilgili de itirazda bulunarak görevlerinden aldırdıklarını kaydetti.

Seçmen hesap soracak

CHP ikinci sıra adayı İlhan Cihaner, oyunu Denizli Belediyesi’ndeki 2001 numaralı sandıkta kullandı. Cihaner, “Seçim sakin geçiyor denilemez. Siyasi tarihimizin belki de en eşitsiz, demokrasiye en aykırı seçim süreci yaşandı. Sadece seçim için çıkarılan gazeteler, anketör adı altında paralı propagandistler, bazı partilerin seçimden çekileceğini ileri sürecek kadar etik dışı davranan rakibe karşı mücadele ettik. Seçmen, sandıkta bunların hesabını soracaktır. Seçimler ülkemiz için hayırlı olsun” dedi.

Haberin Devamı

Aynı sandıkta oy kullanan CHP birinci sıra adayı Adnan Keskin de Denizlili vatandaşların demokratik anlamda etik bir seçim süreci sergilediğini bildirdi, “Seçim sonuçları hayırlı olsun” diye konuştu.MHP’nin birinci sıra adayı Emin Haluk Ayhan da oyunu burada kullandı, hayırlı olması dileğinde bulundu.

Demokrasi kazanacak

AK Parti birinci sıra adayı Nihat Zeybekci, oyunu Kınıklı Mahallesi’ndeki Basma Sanayi İlköğretim Okulu’nda kullandı. Eşi Ayşen Zeybekci’yle birlikte sandık başına gelen Zeybekci, “Seçimler ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Bu seçimin sonunda kazanan devletimiz, milletimiz ve demokrasimiz olacak. İnsanların yüzü gülüyor, seçimler çok güzel atmosferde geçiyor. Umarım, kazasız belasız sona erer” dedi.

  KILIÇDAROĞLU’NUN UÇAKLA GETİRDİĞİ ÖĞRENCİ CHP DEDİ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 10 Haziran’daki Denizli mitingi için Trabzon’dan uçağıyla getirdiği üniversite öğrencisi Süleyman Akarçay oyunu Tavas’ta kullandı. Annesi, babası ve dayısıyla 1012 numaralı sandıkta oy veren Akarçay, tercihini CHP’den yana kullandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!