Çamura hayat veriyorlar

Güncelleme Tarihi:

Çamura hayat veriyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 01:09

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz seramik kursuna katılan öğrenciler, elleriyle çamura can veriyor. Kurslarda ortaya çıkan çömlekten heykele çeşitli süs eşyaları ilgi çekiyor.

Haberin Devamı



Yenişehir Kapalı Pazaryeri'ndeki seramik atölyesinde çamuru elleriyle işleyen kursiyerler; çömlek, heykel, vazo ve biblo gibi çeşitli süs eşyaların yapımını öğreniyor. Ortaya çıkan eserler, görenlerin beğenisini topluyor. Hafta içi 09.00 ile 17.00 saatleri arasında 15'er kişilik gruplar halinde verilen kurslara ilginin yoğun olduğunu söyleyen Eğitmen Aynur Mutlu, "Kurs günlerimizi kursiyerlerimizin istek ve programlarına göre ayarlıyoruz. Çünkü ev hanımlarının yanı sıra çalışan kursiyerlerimiz de var. Onların uygun oldukları saatleri belirleyerek gruplarımızı oluşturduk. Mutlu ve rahat olan kursiyerler çok daha verimli olacaktır düşüncesiyle onlara elimizden geldiğince kolaylık sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
Kültürel etkinliklerin öneminin bilincinde olduklarını söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, "Bu kapsamda belediyemizin el sanatlarının birçok dalında ücretsiz kursları var. Vatandaşlarımızın bu kurslarla sosyalleşmelerine, yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaya katkıda bulunuyoruz. Hemşerilerimiz kurslarımıza yoğun ilgi gösteriyor. Yeni sezon açılmasına rağmen kurslarımızın kontenjanları kısa sürede doluyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!