Altın Kız İdil samba yaptı

Güncelleme Tarihi:

Altın Kız İdil samba yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2010 00:00

İzmir Özel Fatih Koleji öğrencisi İdil Özdamar Brezilya’nın Novo Hamburgo şehrinde bu yıl 25. si düzenlenen MOSTRATEC proje yarışmasından birinci olarak döndü.

32 ülkenin 7 gün boyunca projeleriyle kıyasıya mücadele ettiği yarışmada İdil Özdamar Elektronik Mühendisliği Alanı’nda Dünya Şampiyonluğu’nu kazanırken aynı zamanda projesiyle tüm yarışmanın en iyisi “Best Project” seçildi.
Bilim ve sanat
İdil Özdamar yeni nesil güneş pillerinin kullanım potansiyelini araştıran incelemesiyle birinciliğe hak kazandı. Aynı yarışmaya katılan İzmir Özel Fatih Koleji öğrencisi Defne Angın da atık kağıtların değerlendirilmesiyle ilgili araştırmasıyla ikinci oldu. Pelin Pulcu da yarışmada ödül kazandı. İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve İzmir Özel Fatih Koleji Kurucu Temsilcisi Necdet Doğanata, okullarında proje yapmak isteyen, bilim ve sanat alanında çalışmalarda bulunmak isteyen her öğrenciye tam destek verdiklerini ve önlerinin açık olduğunu belirtti. İzmir Özel Fatih Koleji Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karaca ise öğrencileriyle gurur duyduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!