’Adım Adım Işığa Giden Yol’

Güncelleme Tarihi:

’Adım Adım Işığa Giden Yol’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 12:52

BUCA Belediyesi ve İZDESK’in desteğiyle, İzmir’in Buca ilçesinin tarihi ev ve sokaklarında da çekimleri yapılan, Türkiye’de ilk defa ana kastı engelli oyunculardan oluşan ’Adım Adım Işığa Giden Yol’ filmi Şirinyer Engelliler Merkezi’nde yapılan özel gösterimle izleyicilerle buluştu.

Haberin Devamı

’Adım Adım Işığa Giden Yol’

Engelliler Haftası kapsamında yapılan özel gösterime filmin başrol oyuncularından Asuman Dabak, filmin yapımcısı Pelin Uzun, yönetmeni Sinan Uzun ile engelli oyuncular Ümran Sevinç ve Can Filiz de katıldı. Filmin başrol oyuncusu Asuman Dabak, Buca Belediyesi’nin maddi manevi tüm imkanlarını seferber ederek filme tam destek verdiğini belirtirken, başta Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve emeği geçenlere teşekkür etti. Engellilerin yaşama sevinci ve özverisini anlatan ve yüreklere dokunan film izleyiciden tam not aldı.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Sinan Uzun’un üstlendiği, başrollerinde Haldun Dormen, Asuman Dabak, Yüksel Ünal, down sendromlu Can Ayan, bedensel engelli baletler Mehmet Sefa Öztürk ve Bora Acar Zöngür’ün rol aldığı film izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Filmde başrolü üstlenen ünlü oyuncu Asuman Dabak, yapımcı Pelin Uzun, yönetmen Sinan Uzun ile engelli oyuncular Ümran Sevinç ile Can Filiz filmi Şirinyer Engelliler Merkezi bahçesini dolduran vatandaşlarla birlikte izledi.

Engelli insanların büyük mücadelesini anlatan film, özveri ve yaşama sevinciyle varılacak noktaları gözler önüne seriyor.



BAKMADAN GEÇME!