4 bin göz doktoruna yeni başkan İzmir’den

Güncelleme Tarihi:

4 bin göz doktoruna yeni başkan İzmir’den
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2011 00:00

Türkiye’de 4 bine yakın göz hastalıkları hekimini aynı çatı altında toplayan tek dernek olarak 83 yıldır faaliyet gösteren Türk Oftalmoloji Derneği’nin genel başkanlığına, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Kaynak seçildi.

Haberin Devamı

Profesör Kaynak, merkezi İstanbul’da bulunan derneğe İzmir’den seçilen ilk başkan oldu.

Toplam 7 şubesi (Ankara, Bursa, İzmir, Konya-Antalya, Erzurum, Trabzon ve Diyarbakır) bulunan derneğin İzmir Şubesi’nde 1994’ten bu yana yönetim kurulu üyesi olan Prof. Dr. Kaynak, İstanbul ve Ankara’ya göre daha az delegesi olan bir kentten başkan seçilmenin onurunu yaşadı. 11 kişilik merkez yönetim kurulu listesinde, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jale Menteş ile Prof. Dr. Halil Ateş de üye olarak yer aldı.

Büyük kongreleri istiyoruz

Uluslararası alanda Türkiye’yi daha iyi tanıtmak, büyük kongrelerin İstanbul, İzmir gibi kentlerde yapılmasına önayak olmak istediklerini belirten Kaynak, şunları söyledi:

“2012 programımızda İstanbul’da iki uluslararası kongre var. 2020’ye kadar uluslararası büyük kongreleri Türkiye’ye çekmek için faaliyet göstereceğiz. Derneğimiz üniversiteler ve eğitim hastanelerinin programlarına önemli katkı sağlıyor. Van’daki deprem nedeniyle şu anda bu bölgede üç lojman inşa ettiriyoruz. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin arazisinde, üç prefabrik bina yaptırıyoruz,”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!