10 pillik akımla hemoroid tedavisi

Güncelleme Tarihi:

10 pillik akımla hemoroid tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2012 00:00

TIP dünyası, hemoroidin ağrısız, neştersiz üstelik ameliyathane koşullarına gerek duyulmadan tedavisini sağlayan yeni bir yöntem geliştirdi.

Haberin Devamı

Galvanizasyon denilen yeni yöntemin iç hemoroidin tedavisinde alternatif olup önemli avantajlar sağladığını belirten İzmir Özel Kent Alsancak Tıp Merkezi Genel Cerrahı Opr. Dr. Atilla Özer, “En fazla 10 kalem pil gücünde elektrik akımı uygulanarak yapılan, ayaktan tedavide, tek seansta üç hemoroid pakesine (memesi) uygulayabiliyoruz. Hasta ağrı kesici bile kullanmıyor” dedi.

Özer, yeni tedavi yönteminin iki iğne uçlu negatif prop üzerinden hemoroidal doku yüzeyine, çok düşük orandaki, en fazla 16 miliampere kadar elektrik akımının uygulanması esasına dayanan son jenerasyon cihazla gerçekleştirildiğini söyledi. Yöntemin Türkiye’deki ilk uygulayıcısı olduklarını belirten Dr. Özer, hemoroidden şikayet eden çok sayıda hasta olduğunu, ama bir bölümünün tedavi yöntemlerinden çekinip hiçbir şey yapmamayı yeğlediğini ifade etti. Dr. Özer, tıbbın hemoroid tedavisinde cerrahi, lazer, bant ligasyon gibi yöntem seçenekleri sunduğunu, son olarak buna galvanizasyon denilen yöntemin eklendiğini belirtti.

Haberin Devamı

İnsana özgü hastalık

Opr. Dr. Atilla Özer, hemoroidin insana özgü bir hastalık olduğunu, sürekli ayakta durmanın önemli risk faktörlerinden birini oluşturduğunu söyledi. Dr. Özer, hamilelik ve doğum, lifli gıdadan yoksun beslenme, tuvalette uzun süre oturma, kabızlık, ishal, ağır egzersiz yapmanın yanısıra hemoroid oluşumunda genetik faktörlerin de etkili olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!