GeriSeyahat Dünyanın en yeşil 30 konaklama yeri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyanın en yeşil 30 konaklama yeri

Dünyanın en yeşil 30 konaklama yeri

Ekoloji üzerine yazılar yazan Richard Hammond, Green Places To Stay (Konaklanacak Yeşil Yerler) isimli kitabında, 50 ülkenin gezilip görülecek en yeşil ve en güzel 165 yerini anlatıyor. Avusturya’dan İspanya’ya, Norveç’ten Mozambik’e uzanan listede çoğunlukla eko-pansiyonlar, çiftlikler ve butik oteller bulunuyor.

Hammond, geçtiğimiz günlerde Saturday Guardian Gazetesi için, kitabının en favori 30 yeşil mekanını seçti. Bunlar arasında Türkiye’den de bir mekan var: Yediburunlar’da bulunan Lighthouse adlı otel...

Trericket Mill Vejataryan Konukevi, Powys, İngiltere: Konukevi, yatakhane ve kamp alanı. Taş odalarda soba. Vejetaryen yemekler.

Trelowarren, Cornwall, İngiltere: Ormanın derinliklerinde, derenin hemen yanında 13 kulübe. Duşlarda yağmur suyu.

Ecocabin, Shropshire, İngiltere: Kulübelerle dolu uçsuz bucaksız bir bahçe. Tamamen ahşap. Tuğlalar el yapımı, kumaşlar organik.

Hagal Sağlık Çitliği, Cork, İrlanda: Eski, geniş üzüm bağının altında, mumlar ve Buda figürleri arasında limon çayı, organik yemekler.

L’Ayalga Ekolojik Çiftliği, Asturias, İspanya: Yalnızca sağlıklı, katkısız malzemelerle restore edilmiş bir çiftlik. Temizlik malzemeleri bile ev yapımı.

Westeras, Norveç: Derin mavi deniz suyu ve onu çevreleyen, karla kaplı tepeler...

Milia, Girit: Bu küçük yerleşim tarihte bir kolera salgınından sonra terk edilmiş. İkinci Dünya Savaşı sırasında gerillalar buraya sığınmış. 1980’lerde iki yerli genç tarafından yeniden canlandırılmış. Taş evler yeniden yapılmış. 14 kulübe var.

Cerro da Fontinha, Sao Teotonio, Portekiz: Yemeğinizi kendiniz pişiriyorsunuz. Kulübeler yerel ve doğal malzemelerle inşa edilmiş. Duşlar ve yataklar taştan.

Ionion Eco Villages, Yunanistan: Çam, zeytin ve portakal ağaçlarının süslediği bir tepede, sahile yürüme mesafesine kurulu taş evler.

BAMBU KULÜBE, ORGANİK YEMEK

Barefoot at Havelock, Andaman Adaları:
Kocaman bahçe, kuşlardan konser, bembeyaz kumlu plaj, bambu ağaçlarından kulübeler.

Lapa Rios, Osa Peninsula, Kosta Rika: Yağmur ormanının içinde, basit ama şık evler. Terastan okyanus manzarası.

Hotel Eco Paraiso Xixim, Meksika: Her yerde yerel hayvanlar, kum tepecikleri ve ürkütücü bitkiler... Yüksek teknolojiyle donatılmış 15 baraka, organik yemekler.

Pouasada Vida Sol e Mar, Santa Caterina, Brezilya: Otelin yakınındaki plaja, hafta sonları sörfçüler akın ediyor. Diğer zamanlarda sahil yabani bir yer oluyor. Otelin arkasındaki yedi villa tamamen veya kısmi olarak kiralanabiliyor.

Three Camel Evleri, Mongolya: Gobi Çölü’nün ortasında küçük evler. Deveyle tura çıkabilirsiniz.

Wolwedans, Namibya: Afrika’nın en ıssız bölgesinde, en yakın petrol istasyonuna 80 mil uzakta. Ama sıcak su, el dokuması keten perdeler, lüks ahşap mobilyalar var.

Apani Dhani Ekolojik Evler, Rajasthan, Hindistan: Odalarda ilginç objeler, tahta mobilyalar, güneş enerjisiyle ışık ve sıcak su.

Crescent Moon Kulübeleri, Dominik Cumhuriyeti: Yağmur ormanının ortasındaki bu evlerde her şey geri dönüşümlü malzemeden.

Chiminos Adası Evleri, Guatemala: Mayalardan kalma bu bölgede kurulu bungalovlar, vahşi bir ormanın içinde.

FİLLERLE HAVUZ KEYFİ

Chalalan Ekolojik Evler, Bolivya:
Doğal zenginlikleri sebebiyle koruma altına alınmış Madidi Ulusal Parkı’nda.

Amazon Yarapa Göl Evi, Peru: Yerel malzemelerle inşa edilmiş, yerel fikirlerle yönetilen, Peru yağmur ormanları içinde bir yer.

Tiger Mountain Pokhara Evi, Nepal: Dört tepeciğin tam ortasında. Odalar el kesmesi taşlardan, yerler ahşap.

Wilderness Evleri, Yeni Zelanda: Altı bin dönüm araziye kurulu sorumlu turizmciliğin yapıldığı bir hükümdarlık.

Patagonya Ekokamp, Chile: Destansı bir yer. Uçan akbabaları, gezinen vahşi lamaları odanızdan izleyebilirsiniz.

Kanimbla, Güney Wales, Avustralya: Konforlu kulübeler. Şömine, tenis kortu...

Djuma Evleri, Güney Afrika: Sabi Çölü’nde geniş bir kamp. Havuzunda fillerle birlikte serinleyebilirsiniz.

Aurum Tatil Evleri, Alberta, Kanada: Abraham Gölü’ne bakan, ormanın kucağında gerçek bir inziva köşesi.

Peuma Hue, Bariloche, Arjantin: Ormanın içine dalın, kokteylinizi alıp, arkanıza yaslanın ve Gutierrez Gölü’nü seyredin.

Can Marti Agroturismo, Ibiza: Eski taş evler, şık apartlara dönüşmüş. Sessiz ve huzurlu.

KİTABA TÜRKİYE’DEN LIGHTHOUSE GİRDİ

Trekking rehberleri Leon Hitge ve Semra Akdeniz’in sahip olduğu Lighthouse Oteli, Türkiye’den kitaba girdi. Likya Yolu üzerindeki Lighthouse, Fethiye Yediburunlar’ın Boğaziçi Köyü’nde. İngiliz seyahat şirketi Exclusive Escapes’in bu yılki kataloğuna da kapak olan otel, altı odalı taş bir bina. 600 metre yükseklikteki kayalık bir alana inşa edilmiş ve denizi görüyor. Avludaki yüzme havuzundan, denizi kuşbakışı izlemek mümkün. Aralık-şubat arasında kapalı. (0252 679 10 01)
False