Yunanistan’da Zeus’a tapmak artık serbest

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan’da Zeus’a tapmak artık serbest
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2006 00:00

Yunanistan’da eski Yunan tanrılarına ibadet yasağı, bir mahkeme tarafından kaldırıldı. Böylece Olimpos Dağı’nda yaşayan 12 eski Yunan tanrı ve tanrıçasına tapanlar, 2000 yıl aradan sonra zafer kazandı. Artık, çoktanrılı (paganlar) inancı olanlar, Olimpos tapınağına gelerek Zeus, Hera, Hermes, Atena gibi tanrılara ibadet edebilecek.

Orijinal gelenekleri savunduklarını söyleyen paganlar, şimdi hükümetin dinlerini resmen tanımasını istiyorlar. Vasillis Tsantilas adlı pagan Yunan vatandaşı, Guardian Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi:

AKROPOL’DE İBADET İSTEĞİ

"Şimdi Yunan hükümetine dilekçe vereceğiz. Kabul edilmezse AB’ye başvuracağız. Akropolis gibi tapınaklarda ibadet etme hakkımızı isteyeceğiz. Kendi mezarlıklarımızı açmak ve gerekirse ölülerimizi yeniden defnetme hakkı isteyeceğiz."

Yüzde 98’inin Ortodoks Hıristiyan olduğu Yunanistan’da Müslümanlık ve Yahudilik dışındaki tüm dinler yasak. Ancak paganlar, 2 binden fazla Yunanlının kendi hareketlerine katıldığını öne sürüyorlar. Ortodoks papazlar ise paganları, "ölmüş ve dejenere bir dini körükleyerek, geçmişin karanlığına gömülmüş korkunç düşleri geri getirmeye çalışan bir avuç sefil" olarak nitelendiriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!