Ulvi, Bavyera Eyaleti’ne tazminat davası açtı

Güncelleme Tarihi:

Ulvi, Bavyera Eyaleti’ne tazminat davası açtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 12:04

Peggy Knobloch'un davasında yargılanıp 10 yılı aşkın süre hapis yattıktan sonra delil yetersizliğinden serbest bırakılan Ulvi Kulaç, Bavyera Eyaleti'ne tazminat davası açtı. Kulaç yattığı süre karşılığında 1 milyon Euro istiyor.

Haberin Devamı

Ulvi, Bavyera Eyaleti’ne tazminat davası açtı
ALMANYA'da 2001 yılında öldürülen Peggy Knobloch cinayetinin sorumlusu olarak 2004'te yargılanıp hapse konan ve 2014 yılında da delil yetersizliğinden serbest kalan Ulvi Kulaç, Bavyera Eyaleti’ne karşı dava açtı. Avukatı aracılığıyla mahkemeye başvuran Ulvi Kulaç (39), haksız yere hapis cezası aldığı gerekçesiyle bir milyon Euro tazminat talep ediyor. Ulvi Kulaç'ın dava açtığını avukatı duyurdu.
Peggy Knobloch dokuz yaşındayken 7 Mayıs 2001'de ortadan kayboldu. Okul dönüşü bir daha da eve gelmeyen küçük kızın katil zanlısı olarak Aralık 2003’te zihinsel özürlü Ulvi Kulaç hakkında dava açıldı. 2004 Nisan ayında Ulvi Kulaç suçlu bulunup ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 2013 yılında Ulvi Kulaç'ın yeniden yargılanma talebini kabul edilince dosya yeniden açıldı. Ulvi Kulaç, 2014 yılında delil yetersizliğinden serbest kaldı.

Haberin Devamı

NSU İLE BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

15 yıl boyunca küçük kızın ölüsüne ve dirisine rastlanılmadı. Geçen Haziran ayında bir avcı ormanda tesadüfen küçük kemik parçaları buldu. Kemiklerin olduğu yerde kazı yapan polis, Peggy Knobloch'un iskeletine ulaştı. Peggy'nin iskeletinin üzerinde bulunduğu bez parçasında ise Uwe Böhnhardt'ı parmak izine rastlanıldı. Şimdi Peggy cinayeti ile NSU bağlantısı araştırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!