Trump için güzel bir gün: Bir günde üç olumlu gelişme

Güncelleme Tarihi:

Trump için güzel bir gün: Bir günde üç olumlu gelişme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2024 07:00

ABD Başkanı Biden, özel savcı raporu yüzünden bir kez daha bilişsel durumuyla ilgili hedef alınırken, rakibi Cumhuriyetçi Donald Trump peş peşe gelen iyi haberlerle seçim yarışında hız kazandı.

Haberin Devamı

SAVCININ RAPORU: Özel Savcı Robert Hur’un Biden’ı gizli belgeleri kasıtlı olarak saklamakla ilgili resmi olarak suçlanmaması sonucuna varması, aslında benzer suçtan yargılanan Trump için hukuki bir darbe anlamına geliyor. Ancak Hur’un raporuyla Biden’ın yaşıyla ilgili endişeleri alevlendirmesi “Biden’ın ülkeyi yönetmeye uygun olmadığı” teziyle kampanyürüten Trump’a koz verdi.

MAHKEMENİN TAVRI: Trump’a bir hediye de ABD Anayasa Mahkemesi’nden geldi. 6 Ocak 2021’de düzenlenen Kongre binası saldırısı sırasında, ayaklanmaya katıldığı gerekçesiyle adı Colorado’da oy pusulasından çıkarılan eski başkan Donald Trump’ın itiraz davasında savunmaları dinleyen mahkeme, Colorado Eyalet Yüksek Mahkemesi kararını reddetmeye hazır olduğu sinyalini verdi. Hem muhafazakâr hem de liberal yargıçlar, bir eyaletin ülke çapında yapılacak seçimlerin gidişatını etkilemesinden yana olmadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ÖN SEÇİMLERDE GALİBİYET Trump, ayrıca iki eyalette daha ön seçimlerde ipi göğüsledi. Nevada ve Virgin Islands’da yapılan Cumhuriyetçi parti ön seçimlerinde Trump, en büyük rakibi Nikki Haley’in karşısında yenilmezlik serisini sürdürmeyi başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!