Söz vermiştiniz, tutmadınız

Güncelleme Tarihi:

Söz vermiştiniz, tutmadınız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 11:03

Sekizi Türkiye kökenli on kişiyi öldüren, 15 banka şubesini soyan, iki bombalı saldırı düzenleyen ırkçı terör örgütü NSU, Alman Meclisi’nde günü ele alındı.

Haberin Devamı

SOL Parti adına söz alan Petra Pau, hükümeti eleştirdi. Başbakan Angela Merkel'in 2012 yılında Berlin'de kurban yakınları ve kurbanlara yönelik yaptığı konuşmada “Tüm yönleriyle aydınlatacağız” sözünü verdiğini belirten Pau, “Merkel ve hükümeti sözünü tutmadı” dedi. Pau hükümete, “İstihbarat servisinin muhbirlerinin ırkçı çevrelerle ilişkisini kesmesini sağlayın” diye seslendi.

SALDIRILAR İKİ KATINA ÇIKTI

Yeşiller milletvekili Irene Mihalic de ırkçı çevrelerin toplumu tehdit etmeye başladığını belirtirken örnek olarak bu yıl içinde mülteci yurtlarına yapılan saldırılardaki artışı gösterdi. Yeşillerli milletvekili, “Geçen yıl ile kıyaslandığında bu yıl ırkçı saldırılar iki katına çıktı” dedi. Sol Parti, oturma yasasının değiştirilerek ırkçı saldırılara maruz kalan yabancıların oturma iznini alması yönünde hazırladığı yasa tasarısı hükümeti oluşturan CDU/CSU ve SPD'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!