Son dakika... Finlandiya'da okula silahlı saldırı: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Finlandiyada okula silahlı saldırı: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2024 10:17

Finlandiya’da sabah saatlerinde Viertola Okulu’nda gerçekleştirilen silahlı saldırıda yaralanan 3 öğrenciden biri hayatını kaybederken, Finlandiya polisi gözaltına alınan saldırganın 12 yaşında olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Finlandiya’nın başkenti Helsinki'nin kuzeyinde Vantaa’da şehrindeki okul saldırısında bilanço artarken, saldırıya ilişkin yeni bilgiler de gün yüzüne çıkıyor.

Viertola Okulu’nda sabah saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda yaralanan 3 öğrenciden biri hayatını kaybetti.

Finlandiya polisi, yaklaşık 800 öğrencinin ve 90 personelin bulunduğu okulda gerçekleştirilen saldırının ardından Siltamaki semtinde gözaltına alınan saldırganın 12 yaşında bir öğrenci olduğunu açıklarken, saldırıda kullanıldığından şüphelenilen silaha da el konulduğunu söyledi.

Şimdilik başka bir şüphelinin bulunmadığını aktaran polis, nedeni henüz bilinmeyen saldırıda zarar gören tüm öğrencilerin de 12 yaşında olduğunu doğruladı.

Olayda kullanılan silahın saldırganın bir akrabasına ait olduğu ortaya çıkarken, polis sorgusunda suçunu itiraf eden saldırganın yaşının küçük olması nedeniyle sosyal hizmetlerin gözetimine verilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Finlandiya İçişleri Bakanı Mari Rantanen olayın ardından yaptığı açıklamada, “Gün korkunç bir şekilde başladı. Şu anda pek çok ailenin yaşadığı acı ve endişeyi ancak tahmin edebilirim” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!