Reina saldırısından nasıl kurtulduğunu anlattı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 13:44

Ortaköy'deki terör saldırısında yaralanan ABD vatandaşı William Jacob Raak, ölü taklidi yaparak hayatta kaldığını söyledi. Tedavisinin ardından Türkiye'den ayrılan Raak, "Çok güzel bir ülke burası. Size böyle bir şeyin olması çok yazık. Çok üzücü. Herkese en iyi dileklerimi iletiyorum. Çok iyi insanlarla tanıştım" dedi.

Haberin Devamı

Reina'da gerçekleşen terör saldırısının ardından yaralılar da ülkelerine dönüyor. Katliamdan yaralı olarak kurtulan ABD vatandaşı William Jacob Raak da bugün British Airways'in tarifeli seferiyle Londra aktarmalı olarak ülkesine döndü. DHA'nın haberine göre, bacağından yaralanan ve Atatürk Havalimanı'na sedyeyle gelen Raak'a saldırı sırasında sıkılan bir kurşun da cep telefonuna isabet etti.

NBC News'a konuşan 35 yaşındaki Raak, saldırgan tarafından vurulduktan sonra ses çıkarmadığını ve hareketsiz şekilde beklediğini belirtti.

Saldırganın yerde yatanlara ateş ettiğini anlatan Raak, kalçasından vurulduğunu ve merminin dizine kadar ulaştığını söyledi.

Reina saldırısından nasıl kurtulduğunu anlattı

Haberin Devamı

"VURMASINA İZİN VERDİM"

Raak, "Vurduğu insanlara tekrar ateş ediyordu. Yerde yatarken vuruldum. Ama hiç hareket etmedim. Sadece beni vurmasına izin verdim" diye konuştu.

ABD'nin Delaware eyaletinde küçük bir işyeri sahibi olduğu aktarılan ve İstanbul'daki arkadaşlarını ziyaret için Türkiye'ye geldiği belirtilen Jaak, Reina'da dokuz kişilik bir grup içindeydi. Jaak, saldırıda söz konusu gruptaki yedi kişinin vurulduğunu söyledi.

"ÖNCE İNANMADIM"

Jaak, "Birileri ateş edildiğini söylüyordu. Ama saldırganı görüne kadar buna inanmadım... Daha sonra ise saldırganın bize doğru geldiğini gördüm. Hepimizi vurdu" diye konuştu.

"TEKRAR GELECEĞİM"

DHA'dan Faik Kaptan ve Murat Çakır'ın haberine göre Raak, Atatürk Havalimanı'nda da sağlık görevlileri eşliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye'ye tekrar gelmeyi istediğini söyleyen Raak, “Büyük bir trajediydi... Çok güzel bir ülke burası. Size böyle bir şeyin olması çok yazık. Buradaki herkes için de böyle düşünüyorum. Çok üzücü. Herkese en iyi dileklerimi iletiyorum. Çok iyi insanlarla tanıştım. Dokuz kişiydik. Yedi kişi yaralandı. Biraz daha güvenli olduğunda tekrar gelmeyi isterim. Çok güzel bir ülke, insanlar da iyi. Bu talihsizlik için üzgünüm. Çok iyi insanlarla tanıştım... Four Seasons Oteli de benimle sürekli ilgilendi “ dedi. Raak daha sonra basın mensuplarını selamlayarak pasaport bankosundan geçti.

Haberin Devamı

Reina saldırısından nasıl kurtulduğunu anlattı

Reina saldırısından nasıl kurtulduğunu anlattı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!