Rusya’dan ABD’ye: ‘Payımıza düşeni yapmaya hazırız’

Güncelleme Tarihi:

Rusya’dan ABD’ye: ‘Payımıza düşeni yapmaya hazırız’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2017 23:11

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile Rusya arasında normal ilişki kurulabilmesi için Moskova’nın payına düşeni yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Rusya’da yayımlanan Profil dergisine verdiği demeçte ABD Başkanı Donald Trump yönetiminden beklentilerini bir kez daha dile getiren Lavrov, “Son yıllarda aramızın açılması bizim kabahatimiz değildi. Önceki ABD yönetimi bu kötü duruma gelinmesi için sistematik çalışmalar yürüttü. Rusya ile ABD arasında normal ve tahmin edilebilir ilişki seviyesine dönmek için biz Rusya olarak payımıza düşeni yapmaya hazırız” dedi.

‘SABRETMEK GEREK’

Trump kabinesiyle Kremlin arasında yeni diyalogun pratikte nasıl gelişeceğini görmek için Washington’a biraz daha zaman tanımak gerektiğini de vurgulayan Rusya Dışişleri Bakanı, “Biraz daha sabretmek gerek. Washington’da kilit mevkilere atanan yöneticilerin koltuklarına alışması lazım. Onlar dış politika önceliklerini belirledikten sonra diyalog başlar. Bizim için öncelikli konuların başında uluslararası terörizm ile mücadele geliyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

TRUMP, UKRAYNA LİDERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Diğer taraftan Rusya açısından öncelikli konuların başında gelen Ukrayna’da yaşanan krizde de önemli bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump’ın, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi Başkan’ın Kiev ile Moskova arasındaki krizde taraf değil, hakem rolünü benimsediği şeklinde yorumlandı. Poroşenko ile görüşmede Rusya’yı suçlamamaya özen gösteren Trump, “Şu anda en önemli olan Ukrayna’nın doğusunda yeniden alevlenen çatışmaların bir an önce durdurulmasıdır. Ukrayna krizinin siyasi ve diplomatik görüşmeler yoluyla çözüme kavuşturulması gerek” dediği aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!