‘Pentagonleaks’ sanığı mahkemede

Güncelleme Tarihi:

‘Pentagonleaks’ sanığı mahkemede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2023 07:00

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) gizli belgelerinin ifşa olması ile ilgili soruşturmada tutuklanan Jack Dougles Teixeira dün ilk kez hâkim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Massachusetts Ulusal Hava Muhafızları’nda görevli olduğu bildirilen 21 yaşındaki Teixeira, dün Boston kentinde federal mahkemeye çıktı. Casusluk Yasası kapsamında gizli savunma belgelerini yasa dışı şekilde kopyalama ve bu belgeleri yasa dışı şekilde bulundurmakla suçlanan Teixeira, bu iki suçun her biri için 10’ar yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

BABASI DA ORDUDAYDI

ABD basınında yer alan haberlerde, Teixeira’nın 2019’dan bu yana küresel iletişim ağlarının çalışmasından sorumlu bir departmanda görevli olduğu ve 2021 yılından bu yana en üst seviyedeki güvenlik iznine sahip olduğu öne sürüldü. Zanlının babasının da aynı birimde 34 yıl görev yaptığı belirtildi. Yine ABD basınında, Teixeira’nın hassas belgeleri Discord platformundaki bir sohbet odasında paylaştığı iddia edilmişti ancak soruşturmayı yürüten Federal Soruşturma Bürosu’ndan (FBI) konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Teixeira’nın sızdırdığı iddia edilen belgeler arasında Ukrayna savaşına ilişkin çeşitli istihbarat bilgileri  ve ABD’nin BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Güney Koreli bazı üst düzey yöneticileri dinlediğine işaret eden unsurlar yer alıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!