Peggy dosyası, NSU davasına dahil edilecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Peggy dosyası, NSU davasına dahil edilecek mi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 11:13

Almanya’nın Münih kentinde Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde üç yılı aşkın süredir devam eden neonazi terör örgütü NSU davasında yeni gelişme... NSU kurbanlarının avukatları, davaya yeni bir dosyanın daha eklenmesi için mahkemeye önemli bir dilekçe verdi.

Haberin Devamı

SEKİZİ Türk 10 kişiyi öldürmek, 15 banka soygunu ve onlarca insanın yaralandığı iki bombalı saldırıdan sorumlu neonazi terör örgütü NSU davası Münih’te üç yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Davanın artık yavaş yavaş sonuna yaklaşıldığı düşünülürken, 9 yaşındayken kaybolan ve 15 yıl sonra kemikleri bulunan Peggy Knobloch’un iskeleti yanında NSU elebaşı Uwe Böhnhardt’ın parmak izleri bulundu. Olay büyük yankı uyandırdı. Adli tıp yoğun araştırma sürdürüyor. Henüz araştırma sonuçlanmadı ama NSU elebaşı Böhnhardt’ın parmak izinin Peggy’nin iskeleti yanındaki bir kumaşta bulunmasının bir tesadüf olmadığına inanılıyor.

AVUKATLAR DİLEKÇE VERDİ

NSU davasının kurban avukatları Mehmet Daimagüler ve Seda Başay Yıldız, bugünkü duruşmada Peggy dosyasının NSU davasından yargılanan Beate Zschaepe dosyasıyla birleştirilmesi için mahkemeye dilekçe verdi. Kurban avukatları 2001 yılında kaybolan ve bu yıl bir ormanda iskeleti bulunan Peggy dosyasının Bayreuth’tan alınıp Münih’teki NSU dosyasına dahil edilmesini ve dosyayı incelemelerine izin verilmesini istedi. Şimdi gözler mahkemeye çevrildi. Mahkeme heyetinin ne karar vereceği en büyük merak konusu.

Haberin Devamı

ULVİ KULAÇ BOŞ YERE HAPİS YATTI

9 yaşındaki kız çocuğu Peggy Knobloch, 7 Mayıs 2001 yılında okuldan eve dönerken, ortadan kayboldu. Yıllarca cesedi bile bulunamadı. Peggy’yi öldürdüğü gerekçesiyle zihinsel engelli Ulvi Kulaç, ömür boyu hapse mahkum oldu. Ancak 13 yıl sonra dosya yeniden açıldı ve mahkeme Ulvi Kulaç’ı serbest bıraktı. 2 Temmuz 2016 yılında Peggy’nin kemikleri Thüringen eyaletinde bir ormanda bulundu. Adli tıp iskeletin yanındaki küçük bir kumaş parçasında NSU elebaşı Uwe Böhnhardt’ın parmak izini buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!