Ortadoğu karlar altında

Güncelleme Tarihi:

Ortadoğu karlar altında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 01:39

ORTADOĞU ülkeleri, son yılların en soğuk kışını yaşıyor. İsrail, Filistin, Lübnan ve Mısır’da mevsim normalinin altına düşen hava sıcaklıkları nedeniyle halk yıllar sonra ilk defa aralık ayında kar gördü.

Haberin Devamı

İsrail’in Kudüs kentinde, yoğun kar yağışı nedeniyle birçok yol kapandı, kara saplanan araçları kurtarmak için askerler devreye girdi. Kar fırtınasına yakalanan bazı İsrailliler zor anlar yaşadı. İsrail ayrıca, sel felaketiyle boğuşan Gazze’ye yakıt ambargosunu da hafifletti.

112 YIL SONRA

Mısır’ın başkenti Kahire’de ise 112 yıl sonra ilk defa kar yağdı. Soğuk hava, hayatlarında ilk kez kar gören birçok Mısırlıyı mutlu ederken Piramitler de beyaza büründü. Kar, Lübnan ve Suriye’de ise sıkıntı yaratıyor. Üç yıldır içsavaş koşullarında yaşayan Suriyeliler, şimdi de dondurucu soğukla başa çıkmaya çalışıyor. Lübnan’daki mülteci kamplarında derme çatma barakalarda ve çadırlarda kalan Suriyeliler ise kışı nasıl atlatacaklarını kara kara düşünüyor. Ancak karı fırsata çevirenler de yok değil. Suriye’de kardan savaşçı yapan Özgür Suriye Ordusu mensupları gibi (altta).

Ortadoğu karlar altında

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!