Obama'yı utandıran benzetme

Güncelleme Tarihi:

Obamayı utandıran benzetme
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 11:03

ABD Başkanı Barack Obama’nın Avrupa’ya yapacağı ilk gezisine Türkiye ziyaretini de dahil etmesi, Rum ve Yunanlılar’ı harekete geçirdi.

Haberin Devamı

RUM BAŞPİSKOPOS BEYAZ SARAY'DA

Daha önceki ABD Başkanlarının yaptıklarının aksine, Obama’nın Türkiye’ye gelip, Yunanistan’a hiç uğramaması, Atina’da “ABD’deki Türk-Yunan dengesi bozuldu” paniğine neden olmuştu.

BENZETMESİYLE OBAMA'YI UTANDIRDI

Bu panik Amerikan Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Demetrios’u da etkilemiş olmalı;
Çünkü Demetrios, bizzat Obama’yı bile “utandıran” bir benzetme yaptı;
ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama’yı, “Büyük İskender”e benzetti...

Olay, Yunanistan’ın Milli Günü nedeniyle Beyaz Saray’da verilen resepsiyonda yaşandı.

Resepsiyonda konuşan Başpiskopos Demetrios, Obama’ya hitaben, “Büyük İskender’in parlak tecrübesini izleyerek, siz de bugüne kadar çözülememiş sorunları, Gordion düğümü gibi kesebilirsiniz” dedi.

Başpiskopos “çözülememiş sorunlar” olarak da, dini özgürlükleri (ki burada kesinlikle, Fener Rum Patrikhanesi’nin statüsü ve Heybeliada Ruhban Okulu’nu kastediyor), Kıbrıs sorunu ve Yunanistan ile Makedonya arasında yaşanan isim krizini saydı.

Haberin Devamı

OBAMA BİLE ŞAŞIRDI

Başpiskopos’un bu benzetmesi karşısında şaşıran Obama, işi şakaya vurmayı tercih etti;
“Eşim Michelle’e, Büyük İskender’le karşılaştırıldığımı söyleyeceğim. Bakalım bana birazcık daha saygılı olacak mı. Çünkü hala patron o...” yanıtını verdi.

FENER PATRİĞİ İLE GÖRÜŞECEK

Bu arada, Başkan Obama’nın Türkiye ziyaretinin detayları da ortaya çıkıyor.
Obama, İstanbul’da olacağı 7 Nisan’da Fener Rum Patriği Bartholomeos ile de görüşecek. Ancak “dini liderlerle” görüşmesi, sadece Patrik’le sınırlı olmayacak. Obama’nın kaldığı otelde, İstanbul Müftüsü ile Türkiye’deki Yahudi Hahambaşı ve Ermeni Patriği ile de biraraya gelmesi planlanıyor.
Obama’nın ziyaretindeki bir başka önemli durak ise, daha önce Papa’nın da gittiği Sultanahmet Camisi olacak. Obama’nın Ayasofya’yı da ziyaret etmesi bekleniyor.

AVİZELERİ BİLE KONTROL ETTİLER

Obama’nın Ankara ziyaretinde ise kesinleşen durakları, Anıtkabir, TBMM ve Çankaya Köşkü oldu.
Amerikalı güvenlikçiler, Başkan’ın ziyaretinden önce TBMM’ye giderek, incelemelerde bulundular. Amerikalılar, güvenlik önlemleri çerçevesinde Meclis’teki devasa avizeleri bile, “belki düşerler” diye sağlam olup olmadıklarını kontrol ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!