O kadının kimliği 16 yıl sonra belirlendi

Güncelleme Tarihi:

O kadının kimliği 16 yıl sonra belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 13:34

16 yıl sonra kimliği tespit edilebilen Berlinli kadın tanık, NSU duruşmasında dinlenecek. Tanığın Beate Zschaepe ile ilgili vereceği bilgiler, davanın seyri açısından çok önemli. Tanık, NSU çete üyeleriyle birlikte Berlin’de bir sinagogun önünde görülmüştü.

Haberin Devamı

MÜNİH’te görülen NSU davasının çarşamba günkü duruşmasında Berlinli kadın tanık dinlenecek. Emniyet ve istihbarat kayıtlarında 16 yıldır adı ‘bilinmeyen kadın’ olarak geçen kadının kimliği tespit edildi. Kadının Berlin’de neonazi Annett W.’nin kız kardeşi Heike B. olduğu belirlendi. Heike B. çarşamba günü Münih’te mahkemede tanık olarak dinlenecek.
NSU çete üyeleri Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe 7 Mayıs 2000’de Berlin’de sinagogun önünde bir polis tarafından görülmüştü. Polis üçlüyü gördüğünü anlatınca Beate Zschaepe, mahkemede o tarihte Berlin’e gittiğini itiraf etmek zorunda kalmıştı. Zschaepe, iki Uwe’nin ne amaçla gittiğini bilmediğini, ancak kendisinin Berlin’e gezmek için gittiğini anlatmıştı. Kurban yakınlarının avukatları ve emniyet güçleri, üçlünün Berlin’e eylem için geldiğini düşünüyor. Buna göre hedeflerinde de sinagog vardı. Heike B. ise aynı tarihte üçlü ile aynı fotoğraf karesine girmişti. İkiz çocuklarıyla fotoğrafta görünen Heike B.’nin turist olarak orada bulunduğu sanılıyordu.

Haberin Devamı

AVUKAT NADİR ÇIKARDI

Kurban yakınlarının avukatlarından Yavuz Nadir, topladığı belge ve bilgilerle Heike B.’nin turist olmadığını ve üçlüye refakat eden biri olduğunu ortaya koyunca, polis araştırmalara başladı. Hike B.’nin kimliğini ise polis sorgusunda neonazi Annette W.’nin verdiği öğrenildi. Çarşamba günkü duruşmada tanıklık yapacak olan Heike B.’nin NSU çete üyesi üçlünün Berlin’e geliş amacıyla ilgili bilgi verip vermeyeceği en çok merak edilen konu. Hakim ve müdahil avukatların tanığa üçlünün oturdukları kafeteryada neler konuştuklarıyla ilgili sorular sorması da bekleniyor. Heike B.’nin vereceği bilgilerin Beate Zschaepe’nin şimdiye kadar mahkemede kendisinin masum ve her şeyden habersiz olduğu yönündeki çabasının boşa çıkarıp çıkarmayacağı da merak ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!